Снегът дойде и високо в планината, условията за ски се

...
Снегът дойде и високо в планината, условията за ски се
Коментари Харесай

Предупредиха за опасност от лавини по високите склонове

Снегът пристигна и високо в планината, изискванията за ски се усъвършенстваха доста в последните дни. Това несъмнено притегли доста фенове на зимните спортове. И въпреки всичко, до момента в който се забавляваме в планината, би трябвало да имаме едно мислено за всички рискове, които ни заобикалят. Лавините са тъкмо такава заплаха, изключително за тези, които излизат отвън ски зоните. 
Според Анди Балевски са занижени равнищата на заплаха от лавина до 3-та степен. " Това е най-деликатната степен, обвързвана е с интервенция на човешкия фактор. При нахлуване в рисков маршрут може да се получи неприятна преживелица с лавини. В момента има положителни условия в гористия пояс. По зимните направления по високите места би трябвало да се внимава и да се върви по ръбестите места. Основните скатове не са карани, под снега има леда, тъй че това е рисково ", предизвести той.
По думите му ниските температури не разрешават промяна на снега. А невидимият зложелател е вятъра, посредством който лавинна заплаха може да се получи и без снеговалеж. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР