Сн. БГНЕС За незаконен добив на въглища в рудник Ораново

...
Сн. БГНЕС За незаконен добив на въглища в рудник Ораново
Коментари Харесай

Кметът на Симитли предупреди за незаконен добив на въглища в мина Ораново


Сн. БГНЕС

За противозаконен рандеман на въглища в рудник " Ораново " сигнализира кметът на Симитли Апостол Апостолов. Според него концесионерът, обвързван с Христо Ковачки, е създал открит рудник, без да има позволение. Това основава риск от произшествия, защото регионът на мината е сеизмичен и имало заплаха от свлачища.

Изявлението на кмета идва дни след следващия случай с миньор в рудника. Във вторник служащ почина, откакто беше блъснат от вагонетка.

Според Апостолов откритият рудник се създава от началото на юни. " Това се прави без никакви документи, тъй като по принцип мина " Ораново " има позволение за под земята рандеман на въглища, а няма позволение за рандеман по способа на открития рудник ", разяснява Апостолов.

Незаконният рудник може да провокира сриване или да се възобнови свлачището в региона и да затрупа целия квартал на Симитли " Ораново ", предизвести Апостолов. Той добави, че през юли общината е подала сигнал до контролните институции и министерството на енергетиката за това, че се правят действия на повърхността. Според Апостолов те са прикрити зад издадено на концесионера позволение да прокопае траншеи, с цел да предотврати наводняването на минните галерии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР