Смятани дълго време за фаворити в насрочените за неделя предсрочни

...
Смятани дълго време за фаворити в насрочените за неделя предсрочни
Коментари Харесай

Изравнени сили преди изборите в неделя в Португалия

Смятани дълго време за любимци в плануваните за неделя предварителни парламентарни избори в Португалия, социалистите на настоящия министър председател Антониу Коща имат към този момент съвсем равни шансове с десноцентристката съпротива. Това демонстрират данни от две анкети, оповестени през днешния ден - последния ден от акцията, съобщи Франс прес.

Проучване на седмичника " Ешпресу " демонстрира, че за Социалистическата партия (СП), ръководеща от 2015 година, считат да гласоподават 35 на 100 от гласоподавателите, а за Социалдемократическата партия (СДП) на някогашния кмет на Порту Руи Риу - 33 %.

По данни от анкета на всекидневника " Публику " СП може да получи 36 на 100 от гласовете против 33 на 100 за СДП.

Разликите остават в рамките на статистическата неточност и двете издания разказват обстановката като " техническо тъждество ".

Колкото до разпределението на местата в Народното събрание, конкуренцията също се обрисува прекомерно оспорвана и всяка от двете партии би могла да надделее, демонстрират двете допитвания.

Зад посочените две политически сили, управлявали Португалия след идването на демокрацията през 1974 година, остават съгласно анкетите четири партии, за които желание да гласоподават са изразили по 5 до 6 % от участниците в анкетите.

Антониу Коща пристигна на власт през 2015 година с поддръжката на Левия блок, комунистите и Зелените. Той обаче не възобнови споразуменията с тях след изборите от 2019 година, когато завоюва с 36,3 на 100 от гласовете, само че осем места не му доближиха, с цел да получи безусловно болшинство в Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР