Смятаме, че пожарът, при който загинаха две деца, е възникнал

...
Смятаме, че пожарът, при който загинаха две деца, е възникнал
Коментари Харесай

Прокурор: Едно от децата, загинали при пожара във Варна, е починало заради вдишване на дим

Смятаме, че пожарът, при който починаха две деца, е зародил вследствие на човешка активност. Това сподели на брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов по отношение на пожара в ж.к. „ Владислав Варненчик “, при който починаха две деца.

„ При потушаването на пожара в жилището са немерени телата на две деца. Самоличността им е открита. Те са 1 и 4 години. Започнато е досъдебно произвеждане за осъществен палеж, разследване на което е настъпил гибелта на 1 и повече лица. Наказанието е отнемане от независимост от 5 до 15 година Извършен е оглед. Назначени са съдебно-медицинска и пожаро-техническа експертизи. Целта е да се открият аргументите за настъпилата гибел на двете деца и аргументите, заради които е зародил пожарът “, изясни Конов.

„ Към сегашния миг е завършила аутопсията на 1-годишното дете. Установено е по безапелационен метод, че гибелта е настъпила от поемане на пушек. Съдебните медици ще стартират и втората аутопсия. За съзнателно ликвидиране не можем да приказваме в тази ситуация, защото във връзка с едното дете аргументите са открити, само че не и при второто. Не мога да дам такова мнение към сегашния час “, сподели още той.

„ По отношение на пожара – считаме, че е зародил вследствие на човешка активност. Дали е съзнателно, или по несъобразителност ще се обясни в хода на следствието. Установено е огнището на помещение, то е там, където са се намирали двете деца “, разясни окръжният прокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР