Смятаме, че информацията, която идва от българските служби, не винаги

...
Смятаме, че информацията, която идва от българските служби, не винаги
Коментари Харесай

Атанасов: Службите ли ни дадоха подвеждаща информация за Украйна, или нямат надеждни източници?

Смятаме, че информацията, която идва от българските служби, не постоянно е правилна. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов на брифинг в коридорите на Народното събрание.

Той показа част от изводите на някои служби у нас на закрито съвещание през януари преди да стартира войната.

„ Първи извод: Нашите прогнози са, че в кратковременен проект не се чака огромен боен спор “. Друг откъс е „ Мащабна съветска инвазия в Украйна е не е реалистична в идващите месеци “. Следващ откъс: „ Пълномащабен боен спор не следва да се чака “.
Атанасов показа и различен извод – че не се чака огромна бежанска вълна при положение на спор.

Имаше изявления на държавни ръководители на наши съдружници, че Русия ще нападне Украйна след края на Олимпийските игри в Китай – на тези изявления нашите служби споделяха, че се преувеличават тези опасности, уточни той.

Той съобщи, че държавното управление би трябвало да взима съответни решения, по тази причина би трябвало да има надеждна и вярна информация.

„ Въпросът е дали нашите служби са неспособни и не разполагат с надеждни източници за информация, или това, което са споделяли на Народното събрание, е било подвеждащо – което и да е правилно, и двете са притеснителни. Ние ще изясним каква е истината, с цел да може да чакаме промени в работата на службите ", съобщи съпредседателят на Демократична България.

" Вчера президентът Румен Радев съобщи цялостна поддръжка на службите, тъй като може би сегашните шефове на службите са негови назначения. Не знам това, само че съгласно Конституцията Министерският съвет би трябвало да обезпечава публичният ред и сигурността в страната и там би трябвало да се взимат решения ", акцентира водачът на ДСБ, част от обединението " Демократична България ".
Атанасов прикани да не се бърза с оставките на службите , с цел да няма земетресения. В тази среда са нужни координирани дейности на всички институции. " Не сме споделили, че нямаме доверие. Става дума техните оценки на каква основа почиват ", разяснява още Атанасов.

По думите му контраразузнаването работи във връзка с риска за българската национална сигурност, само че загатна, че разследващите служби, които приказват за външнополитически опасности, би трябвало да се усъвършенстват.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР