Смятам, че решението на българските власти за самолета на Сергей

...
Смятам, че решението на българските власти за самолета на Сергей
Коментари Харесай

Надежда Нейнски за самолета на Лавров: Решението беше правилно

" Смятам, че решението на българските управляващи за самолета на Сергей Лавров е вярно. Още повече, че делегацията на съветския външен министър наброява 80 души, тъй че напълно не става дума за някаква дребна група хора, която отива на срещата в Скопие ". Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски в " Интервюто на NOVA ".

" Това, което беше решено от българския външен министър, е в отговор на многочислените провокации от съветска страна през последните месеци и години. Руски служители отвън и в България отправяха към страната всевъзможни провокации, каквито никога не са възможни за едни естествени връзки. Знаете, че те ни определяха и като врагове ", разяснява тя.

По думите ѝ от Москва постоянно са се стремели да основат вътрешен спор – фамозната римска максима " Разделяй и владей ". Те имат интерес от разделяне било в българското общество, било в западното общество. Руснаците непрестанно се пробват да провокират сходни диспути, счита Нейнски.

Според нея възбраната от наша страна е един доста явен знак, че България не може да бъде третирана като васална на Русия.

За Хенри Кисинджър

" Всяко време ражда своите герои. За мен това, което е извънредно забавно, е че един човек като Кисинджър, който два пъти беше институционализиран като държавен секретар, се институционализира и като политическа персона и човек с голям престиж в света. Едни го одобряваха, други го отричаха, само че неговият престиж не се оспорваше от никого ", уточни Надежда Нейнски.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР