“Смятам, че има достатъчно сериозна воля от парламентарните групи ветото

...
“Смятам, че има достатъчно сериозна воля от парламентарните групи ветото
Коментари Харесай

Има воля ветото на президента да не бъде прието

“Смятам, че има задоволително сериозна воля от парламентарните групи ветото на президента да не бъде признато и да се препотвърдят измененията в Изборния кодекс ”.

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред публицисти в Народното събрание малко, откакто се разбра, че президентът Румен Радев е наложил несъгласие върху измененията в Изборния кодекс, признати от 48-ото национално заседание.

“Президентът желае хартиената бюлетина, всичко обвързвано с машинното гласоподаване и електронното отдалечено гласоподаване да се резервира във типа му, който беше в Изборния кодекс преди да бъде изменен ”, сподели Атанасова, представена от " Нова ".

Надежда Йорданова от Демократична България също разяснява ветото на президента. “Ветото е съществено обосновано и обръща внимание, че с измененията няма смисъл от машинния избор и се основават рискове от скришен избор. Двата разнообразни метода на гласоподаване имат друга отбрана, което е съществено предизвикателство пред транспарантния избор. Ние би трябвало да обсъдим задълбочено претекстовете на президента и ветото да не бъде отхвърлено ”, изясни Йорданова.

По думите на Костадин Костадинов от „ Възраждане ” е явно болшинството за превъзмогване на ветото на президента. “Ние ще продължаваме да настояваме за измененията, само че съгласно мен ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ще се възползват и ще налижат несъгласие ”, сподели водачът на партията.

Александър Николов от „ Български напредък ” посочи, че партията ще поддържа ветото на президента.

“Машинният избор работи, има доста по-важни решения от Изборния кодекс ”, сподели Николов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР