Смятам, че е време да преразгледаме 10-процентния плосък данък, защото

...
Смятам, че е време да преразгледаме 10-процентния плосък данък, защото
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Време е за прогресивно подоходно облагане

Смятам, че е време да преразгледаме 10-процентния плосък налог ", тъй като " прогресивното подоходно облагане разрешава да се споделят по-успешно ресурсите на една страна в обществото ". Това съобщи в  интервю за Българска телеграфна агенция ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева,  след като в края на предходната седмица бе решено тя да управлява Фонда за нов петгодишен мандат.

Георгиева разяснява и тематиката за еврозоната, като сподели, че " знаем, че предстоят нови избори, само че ние също знаем, че когато има единение сред главните политически сили по дадена тематика, задачата може да бъде реализирана. Аз персонално считам, че не би трябвало да пропущаме този късмет ". Управляващият шеф на Международния валутен фонд посочи и целите си като началник на интернационалната финансова институция.

-   Поздравления за преизбирането Ви за втори мандат начало на Международния валутен фонд! През първия Ви мандат отпред на МВФ светът и институция бяха изправени пред редица провокации – пандемия, нарушавания във веригите за достави, война, инфлация. Вторият Ви мандат, въпреки и да стартира чисто механически през есента, идва на фона на възходящо напрежение в Близкия изток и редица други провокации. Как МВФ ще продължи да се изправя против тези компликации?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР