Смятам, че БСП не са подготвени, нямат тези кадри, които

...
Смятам, че БСП не са подготвени, нямат тези кадри, които
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: БСП не са подготвени, няма ги онези биткаджии от едно време

Смятам, че Българска социалистическа партия не са готови, нямат тези фрагменти, които да поведат една такава борба. Всичките тези хора, които Корнелия Нинова събра към себе си – по-младите, по-напористите, има едни мъдри наши предшественици, които са го споделили „млади са и още шляпат“. Това съобщи Нидал Алгафари, режисьор и политически PR, по.

„Не са подготвени, няма ги тези биткаджии, които бяха едно време, да вземем за пример към Жан Виденов, или към Георги Първанов, или един Николай Добрев или един, в случай че щете, Румен Петков, които бяха тараните, които можеха да изнесат огромни, тежки акции. Такива не виждам да има сега в БСП“, счита Нидал Алгафари.

Той уточни, че на миналия конгрес на социалистическата партия „единственото нещо, което съумяха по този начин да оставят като усещане, е дали Сергей ще бъде лидер на листата или няма да бъде лидер на листата, въпреки на никое място публично да не се говореше за листи. Но целият им конгрес мина през това – кои ще бъдат възможните 5 или 4 там души в листата, и нищо друго“, счита той.

„Има още един проблем в Българска социалистическа партия, който те още също не могат да го проумеят, и то доста от дълго време съм се опитвал да им го обясня, до момента в който работех с тях. Това, че те са създали конгрес или събиране на Националния им съвет, или на политбюро или изпълнителното бюро. Не е както беше едно време – едно време се чакаше какво Тодор Живков ще каже, дали ще каже, по какъв начин ще го каже, и то се случи по-късно. Очакванията на целия български народ бе вперен в тези събития. Сега никой не ги бръсне изобщо. Даже публицистите, когато вървят на тези обичайни техни конференции, които вършат всяка седмица, в множеството случаи не вървят всички“, уточни Алгафари.

„Така и по този начин почти знаем какво ще кажат, в случай че има нещо там стоят един двама дежурни да им го трансферират по-късно. Няма интерес, те не основават събития, те не основават неща, които да са забавни освен за техните членове или тяхната партия, само че и забавни за публицистите, които да ги разнесат“, е анализът на режисьора.

Според него единствено Елена Йончева прави някакви сензации, само че „за страдание го има чувството сякаш Корнелия Нинова или екипа към нея се пробват да я жертват. Защото я хвърли в тази изключителна борба сред нея и Бойко Борисов. Защото Елена Йончева е един цвят, тя е по-различна, хората имат едно доверие към нея, каквото нямат към нито един от Българска социалистическа партия. И в този момент, когато я хвърлят в една такава корупционна скица за 700 000 лева, която доста мъчно се потвърждава, една слаба позиция, има доста други неща, които са по-силни. И моето очакване дори, когато заплашиха на конгреса, че ще изкарат нещо, което е бомбастично, смятах, че ще е по този начин към икономическите кръгове на Бойко Борисов. Оказа се, че е нещо доста дребно“, сподели той за абсурда „Ало, Банов съм“.

Според Нидал Алгафари това, което Българска социалистическа партия е направила с Елена Йончева, е „удавникът се хваща за сламка, те се хванаха за някаква доста дребна сламка. И Елена, от една страна, тя има персонална борба и битка с Бойко Борисов, и това някак си съответства с ползите на Корнелия“, счита Нидал Алгафари.

За позицията на президента Румен Радев във връзка с Венецуела, режисьорът счита, че президентът е направил гаф. „Има някои неща, които човек би трябвало да си направи сметка преди да се изкаже: ти с кой си? Дали България е в НАТО и в Европейски Съюз, и тогава политиката, която би трябвало да следва е тази, която имат общо НАТО и Европейски Съюз, или ти си в някакъв различен съюз, за който ние не знаем. И по този метод той сподели, че „аз съм друг от държавното управление за да съумея да привлека към себе си още веднъж тези хора, които са по-близки до политиката на Русия“. Така че вътрешнополитически той си направи верен ход, само че външнополитически, съгласно мен, е гаф. Не може да имаме разнобой във външната ни политика“, уверен е Надал Алгафари.

„Според моето очакване, макар че съм се отдалечил от политиката, Румен Радев по-скоро залага на игра, която е за след време. Вероятно за някакъв нов план, който да се направи, тъй като в България, с цел да можеш да изпълняваш
обещанията си, би трябвало да си в изпълнителната власт. А президентът не е изпълнителната власт, президентът е представителната власт. Така че може би влага в някакъв план, по който, може би, ще го тласнат да тръгне,
като се надявам, че ще има задоволително мъдри хора, които да му напомнят какво направиха всички негови прародители. И той в действителност си фантазира, че целият този рейтинг, който му се сервира на тепсия, че е негов персонален, а той не е негов персонален, той е на президентската институци“, сподели специалистът по политически пиар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР