Смята се, че около 55 китайски моряци са загинали, когато

...
Смята се, че около 55 китайски моряци са загинали, когато
Коментари Харесай

Британското разузнаване: 55 китайски моряци загинаха при инцидент с ядрена подводница

Смята се, че към 55 китайски моряци са починали, когато тяхната нуклеарна подводница се е оплела в капан, предопределен за задгранични кораби в Жълто море, заяви Mirror.

Според конфиденциален отчет на разузнаването на Обединеното кралство, подводницата се е натъкнала на капан " верига и котва ", предопределен за западни подводни кораби. Подводничарите починаха заради пагубна щета в кислородните системи на подводницата, което докара до отравяне на целия екипаж.

Китай публично отхвърли случая да е станал. Съобщава се също, че е отказала интернационална помощ за заседналата подводница, която е била в употреба по-малко от 15 години.

Докладът на Обединеното кралство разказва съдбовната задача: „ На 21 август се случи случай на борда по време на задача в Жълто море в 08:12 локално време, което докара до загубата на 55 членове на екипажа, в това число 22 офицери, 7 офицери кадети, 9 дребни офицери и 17 моряци.Сред починалите е капитан полковник Сюе Йонг-Пен.

„ Смята се, че гибелта им е била породена от хипоксия вследствие на щета на системата на подводницата. Подводницата се е сблъскала с верига и затруднение за котва, употребявани от китайския флот, с цел да хване подводниците на Съединени американски щати и съдружниците, което е довело до щета на системата, която лиши шест часа поправете и изкарайте кораба на повърхността. Бордовата кислородна система се повреди пагубно.

Няма без значение удостоверение за хипотетичната загуба на китайската подводница в общественото пространство. Пекин отхвърли спекулациите за случая като изцяло погрешни, а Тайван също отхвърли известията в интернет. Докладът на Обединеното кралство е строго конфиденциален и се основава на военно разузнаване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР