Смята се, че Китай е атакувал група високопоставени депутати и

...
Смята се, че Китай е атакувал група високопоставени депутати и
Коментари Харесай

Китай „насочва високопоставени британски политици с кибератаки“

Смята се, че Китай е атакувал група високопоставени депутати и сътрудници с нова поредност от хакерски атаки, ориентирани към подкопаване на демокрацията в Обединеното кралство.

Заместник министър-председател Очаква се Оливър Даудън да каже на Народното събрание на Обединеното кралство в понеделник, че Пекин стои зад вълна от подкрепяна от страната интервенция, заяви Sunday Times.

Твърди се, че дребна група китайски ястреби е била извикана на брифинг от шефа по сигурността на Народното събрание Алисън Джайлс по отношение на активността.

Те включват някогашния водач на торите сър Иън Дънкан Смит, някогашния министър Тим Лоутън, връстника лорд Алтън и депутата от SNP Стюарт Макдоналд, съгласно вестника.

Четиримата са членове на групата за напън на Интерпарламентарния алианс за Китай (IPAC), която се концентрира върху въпроси, свързани с все по-напористата азиатска мощ.

Сър Иън, господин Лоутън и лорд Алтън също бяха подложени през 2021 година на наказания от Пекин в ответен ход, откакто подчертаха „ грубит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР