Смята се, че чорапите са били използвани за първи път

...
Смята се, че чорапите са били използвани за първи път
Коментари Харесай

Спането с чорапи ускорява заспиването и качеството на съня

Смята се, че чорапите са били употребявани за първи път през ерата на античните цивилизации като египтяните, гърците и римляните.  Въпреки че главната им цел е да запазят краката ни топли и обувките ни да са по-удобни, спането с чорапи в действителност може да усъвършенства физическото и психическото ни благоденствие. 

Открихме 5 аргументи, заради които може да желаете да помислите за носенето на чорапи, преди да си легнете, а изгодите са много изненадващи! 

1. Чорапите ви оказват помощ да заспите по-бързо 

Вярвате или не, изследванията демонстрират, че носенето на чорапи през нощта ще ви помогне да заспите по-бързо. 

Това се дължи на обстоятелството, че затоплят краката ви. 

Когато краката ви са топли, това изпраща известие до мозъка да намали телесната температура, което от своя страна алармира на тялото ви, че е време да си легнете.

 2. Могат да предотвратят заболяването на Рейно 

Болестта на Рейно се случва, когато кръвта не може да циркулира вярно. Тя може да бъде породена от фактори като стрес или студени температури. 

Пристъпът води до вдървеност в тялото или неочаквана болежка и сходни на конвулсии признаци. 

Носенето на чорапи може да ви помогне да предотвратите офанзивите на Рейно, като регулирате вътрешната си телесна температура и държите краката си изолирани. 

3. Топлите чорапи могат да ви поддържат по-здрави 

Тъй като спането с чорапи намалява телесната температура и оказва помощ на кръвта ви да циркулира по-добре, имате по-голям късмет да спите по-добре. 

Това ви дава още по-добри шансове за повече часове отмора. Повече сън се равнява на по-добро здраве, благополучие и сила, които ще ви заредят денем. 

4. Предотвратят горещи вълни 

Горещите талази се предизвикват основно от хормонален дисбаланс в тялото, защото контролът на температурата не може да бъде контролиран. 

Носенето на топли чорапи през нощта може да помогне за попречване на горещи талази, изключително при дами в менопауза, защото главната телесна температура се намалява посредством усъвършенствана циркулация. 

5. Помагат за облекчение на сухите крака 

Ако имате сухи крайници или напукани пети, носенето на чорапи може да ви помогне да ги поддържате овлажнени. 

Нанесете масло за тяло или овлажняващ лосион върху краката си, преди да си легнете и оставете чорапите да свършат своята магия. 

Можете да употребявате този способ и на ръцете си! Дръжте краката и ръцете си покрити с чорапи и „ заключете “ цялата влага, с цел да заздравее напуканата суха кожа.

Ще бъде ужасно, в случай че ни последвате и споделите тази публикация с приятелите си и вашето мнение (или опит) в мненията!

Инфо: Vylectese.cz dama.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР