Смущаващо е, че и първата (ГЕРБ-СДС), и втората политическа сила

...
Смущаващо е, че и първата (ГЕРБ-СДС), и втората политическа сила
Коментари Харесай

БСП е готова да участва в разговори за кабинет, ако някоя от политическите сили я покани

Смущаващо е, че и първата (ГЕРБ-СДС), и втората политическа мощ ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ) отхвърлят да се поддържат взаимно за първи или втори мандат, коментира Корнелия Нинова. " Правят управническа стратегия за държавно управление, което явно, най-малко към този момент, по думите им, не може да се случи ", сподели Нинова.

Която и от политическите сили да предложения Българска социалистическа партия да поддържа държавно управление - ще бъде отправено допитване до партията, изясни тя и добави, че Българска социалистическа партия ще отиде на среща за диалози с другите политически обединения.

По думите ѝ Народното събрание има доста работа, тази седмица би трябвало бъдат образувани комисиите в Народното събрание. 

" Оценявам като доста грозни последните няколко дни във връзка с приемането на правилника - с персоналните обиди, нападки и минаване на всевъзможни етични и морални граници и диференцирам Българска социалистическа партия от това ", разяснява Нинова. Тя означи, че има доста импортирани законопроекти, които би трябвало да бъдат прегледани.

Преговорите за сформиране на болшинство забавят разглеждането на бюджета, съобщи Нинова. " От друга страна - нито една от парламентарно показаните партии не поддържа този бюджет, който е импортиран от служебния кабинет - това значи, че той няма да бъде признат или ще бъде признат на първо четене и с доста ремонти сред първо и второ ", добави тя. Бюджетът, импортиран от служебния кабинет, не планува нарастване на минималната работна заплата от 1 юли, означи Нинова.

Според нея, в случай че се сформира трайно управническо болшинство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - те ще го прекроят съгласно вижданията си. Ако не бъде формирано сходно болшинство - ни чака доста сложен интервал, съобщи Нинова.

 

Днешният ден се отбелязва от 1890 година с резолюция, призната на учредителния конгрес на Втория интернационал в Париж, Франция (14-21 юли 1889 г.), сочи информация на " Справочна информация " на Българска телеграфна агенция. През 1890 година е и първият опит в България да се празнува Денят на труда по самодейност на Типографското сдружение. Първите всеобщи митинги са през 1893 година в София, Пловдив и Видин.

" Особено на днешния ден всички издигаме глас за това - да има положителни условия на труд, почтено възнаграждение и почитание към труда на работещите хора, тъй като всичко, което сме произвели, всяко богатство, е вследствие на човешки труд и тези, които създават богатствата, заслужават най-голямо почитание ", уточни Нинова. Тя означи, че към момента България е страната с най-ниска минимална и междинна работна заплата в Европа. " С най-висока смъртност, най-вече трудови злополуки, неравностойно възнаграждение сред мъже и дами за един и същи труд ", добави водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР