Смрад, боклуци, изпражнения и бутилки от алкохол- това е картината

...
Смрад, боклуци, изпражнения и бутилки от алкохол- това е картината
Коментари Харесай

Бездомници превърнаха бивш пазар в Пловдив в клоака, живеещите отчаяни

Смрад, отпадъци, изпражнения и бутилки от алкохол- това е картината пред междублоково пространство в региона към някогашния Пазар Чайка на бул. Христо Ботев 119. Мястото, което е покрай центъра и ежедневно минават голям брой пешеходци и деца, е превърнато от бездомници в личен парцел и пространство за санитарни потребности. За това алармираха до TrafficNews читатели, които работят и живеят в региона. Те са възмутени от държанието на клошарите и най-много от неналичието на каквато и да е ограничения по отношение на премахването им. По думите им те се тормозят за децата си тъй като въпросните са окупирали мястото и неведнъж използват огромни количества алкохол.
Прочетете още
В сигнала към медията ни се споделя за това по какъв начин бездомниците - в частност един, който е с двигателни увреждания са си сложили матрак и прекарват времето си там. Труднбоподвижният човек даже спи на мястото и се изхожда в региона до „ леглото си ”. По думите на живеещи в квартала мястото е обсипано с отпадъци и бутилки от алкохол и много постоянно към компанията на трудноподвижния мъж се причисляват други двама-мъж и жена, с които дружно си пият. Пловдивчани описаха още, че те постоянно си закупували алкохол от близката аптека, който по-късно използват вместо алкохол. 

Дни наред в покрайнината на сътворения безпорядък е участвало и вързано нападателно куче, чийто притежател към този миг е влезнал в пандиза, описват още от  квартала. Животното е тормозило хората непрекъснато и макар множеството отправени забележки към притежателя, четириногото не е било премахвано от мястото му, в противен случай, даже се е опитвало да атакува преминаващи.  



„ Тези хора безусловно са завладяли един регион, в който се носи ужасна миризма. Бездомниците са трансформирали квартала на нерегламентирана тоалетна. Отглеждат нападателно куче, използват всекидневно алкохол и спят под козирката на блок, а тоалетна е пространството сред два търговски обекта. Имам три деца и се тормозя за тях. Всички в квартала неведнъж пускат сигнали във вероятни институции, само че няма особена смяна, тъй като те не напущат мястото ", описаха още от квартала. 

Безсилието на живеещи и работещи на мястото ги кара да входират сигнал, който е съпроводен с направена подписка против протичащото се на адреса. 

Наш кореспондент се обърна и към полицията по отношение на сигнала на пловдивчаните. След като от там са се самосезирали, обявиха, че непрекъснато патрули са реагирали на подадените сигнали, само че е открито, че двамата гости на инвалидизирания мъж в действителност имат адреси, като на дамата даже неведнъж са й налагани актове за битка с дребното безчинство. От Министерство на вътрешните работи прибавиха още, че от през днешния ден със съдействието  на обществени служащи, трудноподвиният мъж  е бил настанен в обществено заведение, а кучето също е отстранено от мястото.

Полицаите са изготвили сигнално писмо до кмета на региона, с цел да може всички движимости да бъдат почистени от въпросния адрес. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР