Смолян. Смолян бе домакин по проекта България срещу диабета“, организиран

...
Смолян. Смолян бе домакин по проекта България срещу диабета“, организиран
Коментари Харесай

Смолян бе домакин по проекта „България срещу диабета“

Смолян. Смолян бе хазаин по плана „ България против диабета “, проведен от Лайънс клуб – Видин взаимно с всички Лайънс клубове в България, Българската асоциация Диабет, Българското национално съдружие по детска ендокринология и с поддръжката на всички общини от регионалните градове в България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян .

Основната цел на плана е да се сътвори и образова национална мрежа за битка с диабета, подобряването на осведомеността за тази болест, предварителна защита, ръководството и построяването на човешки запаси в България.

Малък брой самостоятелно проведени колоездачи идват на всеки един диабетен патрул, с цел да промотират здравословен метод на живот и спорта като най-хубавото средство за предварителна защита. По статистика на екипа, в Смолян са се изследвали над 170 души, като 8 от тях са били ориентирани към персоналния си доктор.

Екипът на Превантивно-информационния център по наркотични субстанции се включи в реализирането на събитието, заяви секретарят на центъра Мария Славчева.

Председателят на Лайънс клуб - Видин Герго Гергов благодари на управлението на община Смолян за положителната организация при провеждането на събитието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР