Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов проведе среща с бригаден

...
Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов проведе среща с бригаден
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов се срещна с бригаден генерал Георгиос Хадзигеоргиу, председател на Българо-гръцката гранична комисия

Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов организира среща с бригаден военачалник Георгиос Хадзигеоргиу, ръководител на смесената Българо-гръцка гранична комисия, и шефа на РД „ Гранична полиция ” в Смолян комисар Стоян Мандаджиев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Поводът е, че в регионалния град в продължение на два дни се организира постоянно съвещание на Българо-гръцката гранична комисия. От наша страна неин ръководител е комисар Стоян Мандаджиев. Той уточни, че съвещанието е минало в дух на взаимно съдействие и са реализирани единодушия по значимите тематики от двете страни на границата, подписани са и протоколи от двете комисии.
Отчетено е, че трафикът през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “ се е нараснал с 25 % за една година, а се чака през летния сезон ще бъде още по-интензивен. През граничния пункт минават към този момент и доста румънци.
Бригаден военачалник Хадзигеоргиу уточни, че е идвал в Смолян през 1997 година и в този момент намира града доста освежен, друг и още по-красив. Мелемов му благодари за оценката и сподели, че Общината има ползотворни контакти с Ксанти, който е побратимен на Смолян. На срещата беше разискван и въпросът с идното отваряне на другия значим пункт за родопчани - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем-Ксанти ".
Участниците в срещата при градоначалника подчертаха, че взаимоотношенията сред България и Гърция са на високо равнище, което ще способства за още по-ползотворни контакти и бъдещи планове сред двете страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР