Смолян. Клубът на дейците на културата организира на 15 април

...
Смолян. Клубът на дейците на културата организира на 15 април
Коментари Харесай

Поетична вечер „Стихотворения и песни за свободата” ще се проведе в Смолян на 15 април

Смолян. Клубът на дейците на културата провежда на 15 април (петък) от 18 часа в зала „ Петър Стайков ” поетична вечер „ Стихотворения и песни за свободата ” с присъединяване на Анна Багряна – Украйна и Димитър Христов – България. това оповестиха от Клуба . Украинската поетеса ще прочете свои стихове и ще опише за близки и другари в родината, останали да я пазят с оръжие в ръка. Димитър Христов ще изпее част от своята лирика в акомпанимент на китара.
Средствата от продадените книги на двамата поети ще бъдат изпратени на украински писатели, които са на фронта. Подчертано патриотична и мощно вълнуваща е поезията на Димитър Христов. Той е притежател на литературните награди: „ Владимир Башев ”, „ Григорий Сковорода ”, „ Гогол ”, „ Димчо Дебелянов ”, „ Слав Хр. Караславов ”, „ Иван Нивянин ”, „ Горчиво вино ”.
Не по-малко забавно е и творчеството на Анна Багряна. Поет, публицист, създател на романи, драматург, държавник. Багряна е притежател на премиите „ Коронация слова ”, „ Смолоскип ”, „ Олес Гончар ”, „ Рукомесло ”, „ Маруся Бек ”. Тя ще се среща за първи път със смолянската четяща публика.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР