Смолян. И тази година село Левочево ще отпразнува традиционния събор

...
Смолян. И тази година село Левочево ще отпразнува традиционния събор
Коментари Харесай

Смолян: В село Левочево ще се проведе тридневен събор „Илинден - среща на родовете”

Смолян. И тази година село Левочево ще отпразнува обичайния събор „ Илинден - среща на родовете ” от 21 до 23 юли. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Родените през 1967 година ще празнуват 50-годишен празник.
Тържествата стартират на 21 юли, от 20.00 часа, с национално забавление. На 22 юли, в 19.00 часа, ще бъде открит публично празника на Левочево. Ще се организира и среща на родените през 1967 година Ще има и празничен концерт с присъединяване на Певчевска група „ Надежда ” – с. Левочево, Веселина Бабаджанкова, самодейни сформира и други Ще свири и оркестър „ Карлък бенд ”. На 23 юли, от 12.00 часа, ще бъде отслужена Литургия в параклиса „ Св. Илия ” в местността Илинден. Ще бъде раздадена и благословена софра. Същия ден, от 20.00 часа, празникът ще бъде закрит с национално забавление.
Организатори на събитието са община Смолян, кметство Левочево, Граждански процесуален кодекс „ Сакарка ”, локалното читалище „ Развитие – 1919 година ” и църковното настоятелство при храм „ Св. св. Петър и Павел ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР