Смолян. Главният архитект на община Смолян Димитър Димов покани колегите

...
Смолян. Главният архитект на община Смолян Димитър Димов покани колегите
Коментари Харесай

Гл. архитект на Смолян Димитър Димов към колегите си: Надявам се, с ваша помощ да променим Смолян

Смолян. Главният проектант на община Смолян Димитър Димов предложения сътрудниците си на среща, с цел да обсъдят проблемите по отношение на паркирането, Общ устройствен план, визията на града и работата на Експертните препоръки. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Той сподели, че такива срещи е добре да се организират най-малко веднъж в месеца, каквато е практиката в други общини. „ Знам какво ме е дразнило и ще направя всичко допустимо да не се позволява. Искам да се активизираме, да бъдем действително настоящи архитекти и обществеността да го усети. В работата си като основен проектант ще разгадавам на вашата помощ. При всички огромни планове на община Смолян желая да има и вашето мнение, с цел да почувстват и хората, че ние сме тези, които основават образа на този град ”, сподели арх. Димов на сътрудниците си.
Той уточни, че към този момент се усъвършенства работата на експертните препоръки, експертите дават от време на време мнения, с цел да се нанесат корекции преди провеждането им. От 14 обекта, 9 към този момент са тръгнали, сподели Димов.
Той разгласи, че сега е върната за преправяне Екологичната оценка от Общ устройствен план на Смолян, който до края на годината би трябвало да бъде признат. Арх. Димов моли към сътрудниците си добре да обсъдят този проект, тъй като от всички тях зависи реализацията му. Той уточни още, че градът ни е налепен с некролози на всички места и с реклами на компании за бързи заеми, което го загрозява.
Заедно със зам.-кмета инж.Мариана Цекова са обиколили Смолян и са набелязали съответни ограничения по тези въпроси.
Беше разискван и въпросът с паркирането. Инж.Цекова сподели, че проектонаредбата ще бъде показана на Общинския съвет, планува се основаването на синя зона.
„ Надявам се с ваша помощ да променим града “, моли към сътрудниците си арх. Димов в края на срещата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР