Смокинята е плод, почитан още в Древността заради завидните си

...
Смокинята е плод, почитан още в Древността заради завидните си
Коментари Харесай

Старинна рецепта със смокини за пълен рестарт на организма – по-здрави, по-умни, по-слаби

Смокинята е плод, уважаван още в Древността поради забележителните си качества и невероятния усет. И вие несъмнено пазите в килера някое бурканче сладко от смокини за специфични мотиви. Но се оказва, че смокинята, с изключение на в прясно положение, е доста по-полезна, когато я изсушим. Най-подходящи за сушене са плодовете със светложълт цвят. В процеса на сушене количеството белтъчини в смокините нараства до 3-6%, а захарите до 50-70%! За съпоставяне пресните смокини съдържат единствено 1% белтъчини и 15-20% захари. Природните и естествени захари се усвояват елементарно от нашия организъм. сушени смокини Ето някои значими изгоди от сушените смокини:
Сушените смокини са способни неведнъж да усилят изработваната от нашия организъм енергия; усъвършенстват настроението, работоспособността и умствената активност. Сушените смокини съдържат голямо количество съединителна тъкан, а това резервира чувството за засищане за дълго време и усъвършенства работата на стомашно-чревния тракт. Богати са на потребни субстанции, като калий, магнезий, желязо, калций и витамини от групата В. А високото наличие на пектин в смокините покачва тяхната успеваемост във връзка с укрепване на съединителни тъкани и изключително при контузии на ставите и костите. Освен всичко друго те значително усилват антиоксидантната интензивност на кръвната плазма, а веществото рутин укрепва стените на капилярите и спомага за по-активното асимилиране на витамин С. И не на последно място, сушените смокини са чудесно слабително средство. Ежедневната приложимост на смокини намалява риска от сърдечносъдови болести. Помага на храносмилането, потребно е за събаряне на килограми и изкарването на отрови от организма. Старинна рецепта със смокини за здраве:
Старинната рецепта, която се ползва от хилядолетия за излекуване на организма и усилване на физическите и умствени качества, както и за лекуване на доста болести се подготвя единствено от 20 броя плодчета сушени смокини и зехтин. Начин на подготвяне: Разрежете на половина всяко плодче и ги наредете в буркан. След това ги залейте със зехтин 1 см над равнището им. Така приготвената примес се оставя в ледник за 40 дни. Начин на приемане: Употребява се по половин смокиня и 1 чаена лъжичка от зехтина, в който са престояли плодовете. Ще усетите лечебното деяние на това вкусно лекарство още първоначално. Можете 2-3 пъти годишно да си организирате такова лекуване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР