„Смисълът на нашата работа е процесът да е непрекъсваем, така

...
„Смисълът на нашата работа е процесът да е непрекъсваем, така
Коментари Харесай

Младен Маринов разкри кога ще има повече пари за нощен труд на полицаите

„ Смисълът на нашата работа е процесът да е непрекъсваем, тъй че ние не можем да работим единствено денем. Нощен труд се постанова да се поставя и ще се поставя. Надявам се да се разиска казусът, да се откри финансиране, тъй че да отговори на действителните потребности “. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред БНР.

Той изясни, че ще направи всичко допустимо казусът със заплащането на нощния труд на служителите на реда, поради който те оповестиха, че излизат на митинг, да бъде позволен.

Маринов акцентира, че това е допустимо в границите на идващия бюджет: "Подкрепям сътрудниците в техните претенции, само че всичко е въпрос на финансови благоприятни условия. Така че мисля за идващия бюджет и, по отношение на обещаното нарастване на заплатите, ние да създадем опция това нарастване да бъде разпределено в това число и да се покрият разноските за нощен труд. "

В рамките на 2 – 2,5 години няколко пъти е имало нарастване на заплатите, посочи Маринов, само че акцентира: "Разглеждам нощния труд като по-специфична активност и върша всичко допустимо да реализираме единодушие във връзка с размера и, естествено, това да се даде в вероятност в бъдеще ".

За тапите по ГКПП-тата с Гърция министърът разяснява: „ Създадохме организация до известна степен да облекчим контрола във връзка с жители на европейски страни. Беше изведен и казусът, когато пътуват малолетни и малолетни деца и не се съпровождат от двамата родители; подхванали сме съответните ограничения, уповавам се в този момент да е по-облекчено, само че самият потенциал на граничните пунктове не дава отговор на потребностите на хората. За страдание обаче, това не е решение единствено на България. Знаете случая с румънската граница в Русе - от наша страна, ние направихме инфраструктурата, само че румънската страна още не е направила. Нашите дейности вземат решение казуса на Румъния, а ние чакаме Румъния да направи тяхната инфраструктура, с цел да реши нашия проблем с опашките. В случая на Гърция, знаете, че там контролът се прави на една линия, което усилва с 50% пропускливостта. Разбрали сме се с гръцките сътрудници те да покачат тяхната пропускливост, тъй че да използваме максимума. Определил съм и са направени спомагателни мобилни устройства, които да ревизират рейсовете. Това също ще докара до по-облекчено прекосяване, само че като цяло и стратегически би трябвало да се мисли. Евентуално, когато България влезе в Шенген, най-малко вътрешните граници, шенгенските, този проблем може би ще отпадне “.

По отношение на тапите по автомагистралите у нас, той увери, че по пътищата ще има засилено наличие на органите на реда, само че акцентира: „ Пикът на напредване от Западна Европа към Турция е юли месец, тъй че чакаме това нещо да продължи “.

Министърът даде обещание да е „ праволинеен “ към чиновниците, които уронват престижа на ведомството: “Заставам зад всеки чиновник, който се извършва съзнателно отговорностите, само че не е задоволително единствено в работата да е съзнателен. Полицейският чиновник е полицейски чиновник от самото начало, по тази причина ние би трябвало да сме за образец и такива дейности не би следвало се толерират. С началника на 6-о районно сме работили, добър експерт е, способен, теоретично и на практика квалифициран, само че, за жалост, в избрани обстановки, това държание няма по какъв начин да бъде толерирано. По отношение на реализацията на дирекция „ Вътрешна сигурност “ - имаме такава реализация в Казанлък, там където имаме сигнали и те се потвърдят, действаме безкомпромисно. Всичко се рапортува в прокуратурата. Под неин контрол се правят и дейностите ".

Днес Министерство на вътрешните работи празнува професионалния си празник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР