Сметната палата завери без резерви и даде най-високата оценка за

...
Сметната палата завери без резерви и даде най-високата оценка за
Коментари Харесай

София дала 5 млн. лв. на бизнеса

Сметната палата завери без запаси и даде най-високата оценка за Отчета за касовото осъществяване на бюджета на Столична община за 2020 година Според инспекторите, консолидираният годишен доклад дава вярна и почтена визия за финансовото положение на Столична община за предходната година. Не са открити случаи на несъобразяване със законовите и нормативни разпореждания, както и дефекти във вътрешния надзор, написа в мнението на Сметната палата.

Документът е импортиран в Министерството на финансите и в Столичния общински съвет, съобщи Дончо Барбалов: „ 2020 година беше комплицирана година от позиция на бюджет. За първи път от последните над 10 години се наложи актуализация на бюджета по време на осъществяването му - две актуализации. В последна сметка 92 % от приходите, които планирахме след актуализацията, бяха осъществени, което е добър резултат. Трябва да благодарим софиянци, че даже в най-тежките дни на карантина, на локдаун те заплащаха своите налози към общината. Немалко бяха и отстъпките, които Столична община даде за бизнеса, по наша оценка към 5 милиона лв. на процедура са приходите, които общината остави в бизнеса, с цел да може в тези сложни за тях времена да се оправят “.

След лятната почивка докладът за касовото осъществяване на бюджета на София за 2020 година ще влезе за разглеждане в комисиите на Столичния общински съвет, който ще реши дали да бъде признат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР