Сметната палата ще извърши повече от 340 одита през 2019

...
Сметната палата ще извърши повече от 340 одита през 2019
Коментари Харесай

Сметната палата ще провери за пръв път Българския спортен тотализатор

Сметната палата ще извърши повече от 340 одита през 2019 година Това заяви ръководителят ѝ Цветан Цветков в Сутрешния блок на Българска национална телевизия, представен от Дир.бг.

Повечето от тях са свързани със законовите отговорности на Палатата, която би трябвало да одитира министерствата, общините, НЗОК, Българска народна банка и държавното публично обезпечаване.

През 2019 година към тях ще се добави и одитът на участниците в европейските и в локалните избори. Сметната палата ще даде опция на жителите да се осведомят за даренията и приходите на партиите в предизборната акция, а по-късно и на финансовите им доклади за употребяваните средства, изясни Цветков.

Сметната палата ще проучва и успеваемостта на системата за психиатрична помощ, защото по думите на ръководителя ѝ, " има сигнали, че качеството ѝ не е положително ".

За първи път в историята си българските инспектори ще ревизират и Българския състезателен тотализатор. Досега той не е бил проверяван, защото Палатата неотдавна има право да одитира търговски сдружения.

Спортният тотализатор има основна роля за финансирането на българския спорт. Една от аргументите да се насочим към тото е и намаляването на приходите, сподели Цветков.

Сметната палата е завършила и инспекция на държавната стратегия за поддържане на чистотата за въздуха, рекомендациите от която към този момент се извършват от екологичното министерство. Тя е осъществена по едно и също време с паралелни одити в 15 европейски страни и от Европейската сметната палата.

Основният проблем в България е с финните прахови частици. Усилията би трябвало да бъдат ориентирани към ограничение потреблението на въглища и дърва. Гражданите би трябвало да бъдат уверени, че качеството на въздуха е в техни ръце, сподели Цветков, добавяйки, че една от рекомендациите е организирането на необятни осведомителни акции.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР