Смесването на две кампании и избори две в едно е

...
Смесването на две кампании и избори две в едно е
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Избори 2 в 1 ще има, защото това е една кампания

Смесването на две акции и избори две в едно е извънредно погрешно решение, счита проф. Росен Стоянов - учител по политически връзки. По думите му сега се прави аритметика – пресмята се по кое време е най-удобно и на кого, да бъдат президентските и парламентарните избори.
Според социолога Първан Симеонов избори „ две в едно “ ще има, тъй като това е една акция, без значение дали хората ще гласоподават две поредни недели.
Ако изборите не са две в едно, не е ясно каква интензивност ще има на парламентарните избори, сподели той пред bTV.
„ Ако има нов състезател – Кирил Петков и партия, това прави нещата още по-лесни за президента Радев. Но всичко това са хипотези, само че има причини е едната и другата посока. Единственото, което няма да схванат хората е, за какво би трябвало да вървят да гласоподават два пъти “, уточни Първан Симеонов.
„ Българска социалистическа партия излиза на плюс от цялата работа, въпреки и не огромен. До преди няколко месеца Българска социалистическа партия беше невъобразим сътрудник, а в този момент се оказа в центъра на вниманието и от Българска социалистическа партия зависят някои неща “, сподели социологът.
Според проф. Росен Стоянов изключително значима е номинацията за президент от страна на ГЕРБ, с цел да стане ясно кой защо се бори, да се нареждат всички в ляво или в дясно и да стане ясно кой какви периоди.
„ Парламентът ще е същият – може би някой ще отпадне, различен ще влезе, само че това няма значение, тъй като ще има същите проблеми от позиция на коалиция. Но, този, който ще победи на президентските избори, ще бие всички други. Следователно не е невероятно президентската акция да се трансформира във водещия претекст на политическото и там да е заложено всичко в вероятност от 2-3 години, даже целят мандат за 5 години “, предвижда проф. Росен Стоянов
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР