Сменен адвокат и липса на вещо лице отново отложи делото

...
Сменен адвокат и липса на вещо лице отново отложи делото
Коментари Харесай

Пияният и дрогиран Александър, убил таксиджия в Пловдив, остана без адвокат – бил скъп

Сменен юрист и липса на експерт още веднъж отсрочи делото против Александър Димитров, който пийнал и дрогиран умъртви таксиметров водач на моста на Адата в Пловдив. Днес мъжът още веднъж застана пред съда, само че поради събитията делото не започва всъщност.

Пред магистратите Александър подава молба в която показва, че се отхвърля от отбраната на юрист Давчев и ще има нов бранител в лицето на юрист Атанас Атанасов. На въпрос за какво е решил да смени юриста си поради продължителността на процеса, Александър отговори – „ тъй като ми желае доста пари”.

В днешното съвещание трябваше да бъдат изслушани и движимости лица, само че един от тях не участва, защото от нощес е подложен под карантина.

Предвид късия период от назначението на юрист Атанасов, а точно един ден, той помоли процесът да бъде отсрочен за нова дата, с цел да може да се запознае обширно с материалите по делото и съответно да приготви отбраната си.

Макар да не са на разположение процесуални спънки, магистратите взеха решение да уважат настояването на отбраната и насрочиха процеса за след месец. По делото следва чуване на още двама очевидци, оповестява Трафикнюз.

Димитров се снабди с обвиняване, откакто пийнал и надрусан аргументи злополука със смъртен случай на кръстовището на бул. " 6-ти септември " и моста на Адата. Инцидентът стана сутринта на 3 август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен лидер на таксиметров автомобил. БМВ-то, ръководено от неправоспособния 23-годишен Александър, не спряло на знак „ Стоп “.

Според държавното обвиняване Александър и притежателят на автомобила били на годеж в квартал " Столипиново ", където младежът използвал алкохол и кокаин. Малко след среднощ обаче завалял дъжд и двамата другари траяли да пият в автомобила. Решили да отидат на бар. Тъй като не се чувствал съответен, с цел да кара, аверът на Димитров му отстъпил шофьорското място. Когато настъпила злополуката, БМВ-то се движило със 101 км/ч.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР