Смъртта на сладководни делфини в интервали от десет дни тревожи

...
Смъртта на сладководни делфини в интервали от десет дни тревожи
Коментари Харесай

Гибелта на здрави делфини от застрашен вид в Камбоджа тревожи природозащитниците


Смъртта на сладководни делфини в шпации от 10 дни тревожи природозащитниците в Камбоджа, заяви Асошиейтед прес.

Гибелта на третия здрав делфин за толкоз къс интервал е знак за " все по-тревожна обстановка и за потребността от по-интензивно използване на закона в незабавен порядък в местообитанията на делфините ", обявиха от Световния фонд за дивата природа (WWF).

Смята се, че последният смъртен случай на иравадийски делфин е провокиран от заплитане в нелегално сложена рибарска мрежа и това акцентира нуждата от интервенция на правоохранителните органи за запазване на типа, прочут още като делфин от река Меконг, се показва в изказването. Популацията на типа в Камбоджа е сериозно застрашена.

От WWF споделиха, че тялото на здрав женски делфин на възраст сред седем и 10 години е открит в реката в събота в източната провинция Кратие. Анализът на тленните остатъци сочи, че дългото съвсем два метра животно с тегло 93 кг е било закачено и увито от риболовна корда.

През 1997 година първото броене на делфините от типа откри, че популацията наброява към 200 екземпляра. През 2020 година тя към този момент бе намаляла до 89 делфина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР