Смъртта на Махса Амини е насилствена, а не е заради

...
Смъртта на Махса Амини е насилствена, а не е заради
Коментари Харесай

Махса Амини е умряла заради побой, отсъди ООН

Смъртта на Махса Амини е насилствена, а не е поради нейното здравословно положение. Това пишат в отчет Организация на обединените нации, които са създали инспекция на обстоятелствата към гибелта на момичето, оповестява ББС.

В отчета се споделя, че момичето е п очинало в резултат на контузия , получена до момента в който е била в полицията, което потвърждава, че службите са виновни за нейната гибел.

Иранското държавно управление не е коментирало отчета. То неведнъж отхвърля гибелта на Амини да е породена съзнателно и споделя, че тя се дължи на недоброто здравословно положение на момичето.

Припомняме, че 22-годишната Амини умря през 2022 година в болница в Техеран, откакто беше отведена от нравствената полиция, заради нарушаване в носенето на хиджаб (забрадка).
 Иран забрани на фамилията на Махса Амини да пътува, с цел да получи премията
Иран забрани на фамилията на Махса Амини да пътува, с цел да получи премията " Сахаров "

Европейски Съюз я връчва на борци за правата на индивида

След 30-минутен престой в полицията е откарана в болничното заведение.

Нейната гибел провокира митинги в цялата страна, като доста дами палеха забрадките си . Те желаеха да се анулира закона, който ги задължава да носят хиджаб.

Иранските сили за сигурност потушиха митингите в страната, убиха стотици и екзекутираха десетки за хипотетично присъединяване в това, което публични лица нарекоха " протести ".

Организация на обединените нации не чака отчетът да повлияе върху политиките на иранското държавно управление, което е извънредно консервативно.

Ниската изборна интензивност на изборите, извършени на 1 март, демонстрира разочарованието на хората от политиките на страната си.
 22-годишна иранка умря след задържанe от
22-годишна иранка умря след задържанe от " морална полиция " поради хиджаб

Полицията изяснява, че е арестувана за " реабилитация и образование " и " ненадейно получила сърдечен проблем "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР