Смъртта на бебето от Габрово е възникнала от тежка травма

...
Смъртта на бебето от Габрово е възникнала от тежка травма
Коментари Харесай

Тилна травма е причинила смъртта на бебето от Габрово

Смъртта на бебето от Габрово е зародила от тежка контузия в тила. В разследване на удара детето на година и седем месеца е получило мозъчен кръвоизлив. Това сочат данните от осъществената аутопсия.

„Тилната контузия е станала причина за гибелта на бебето, която пък е провокирала кръвоизлив на меките мозъчни тъкани“, изясни пред „Труд“ представителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева.

Травмата е получена няколко часа преди майката на момиченцето да подаде сигнал на телефон 112 в сряда вечерта, че то е с изгаряния и в тежко положение. Установени са от медиците изгаряния от втора и трета степен по лицето и шията на бебето.

В злощастния ден родителите поверили за малко грижите за момиченцето на свои другари – мъж на 33 година и жена на 27 година Смъртта му е настъпила в техния апартамент. Около 21 часа на 16 януари майката алармирала, че то е в тежко положение. Пристигналите на място лекари и полиция открили гибелта. Разследването по случая продължава. Образувано е досъдебно произвеждане по чл.115 за ликвидиране.  gabrovo1-1

„В момента няма арестувани. Не са повдигани и обвинявания. Изяснява се по какъв начин детето е получило въпросните травми“, добави Людмила Рачева.

Съседи, които живеят в блока, където е станала нещастието и е открито тялото на детето, описват, че в този апартамент постоянно се събирали шумни компании, за това не един път е викана полиция.

„ Постоянно идват тук момчета, свирят. Вдигнали сме ръце от непрекъснатите шумни сбирки“, споделя комшии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР