Смъртта го настига трагично рано. Песните на изпълнителя като „Балада

...
Смъртта го настига трагично рано. Песните на изпълнителя като „Балада
Коментари Харесай

40 години от смъртта на Висоцки

Смъртта го настига трагично рано. Песните на изпълнителя като „ Балада за битката " се слушат в целия Съюз на съветските социалистически републики, само че актьорът получава публично самопризнание едвам след гибелта си. Днес, на 25 юли 2020 година, се навършват 40 години от тъжното събитие - гибелта на Владимир Висоцки.

За забавни елементи от неговата креативна биография и персонален живот - в материала 24СМИ.

1. За фантазиите

По гледище на татко си Владимир Висоцки се записва да учи в механически институт, само че не за дълго - до първата сесия. Широко публикувана е история, че Висоцки, който до среднощ работи с приятеля си Игор Кохановски върху чертежи за допускане до изпитите, към този момент приключил ги, ненадейно стартира да залива чертожната хартия с мастило (според друга версия, с остатъци от кафе).

Студентът обяснил постъпката си с обстоятелството, че техниката не е за него. И през идващите шест месеца той съумява да се приготви и да влезе в сценичен университет, както мечтаел. Владимир сбъднал фантазията си, като постъпил в школата на Московския живописен спектакъл.

2. Дело на живота

Бъдещият стихотворец написва първото си стихотворение в 8-ми клас, посвещавайки го на умрелия по това време Йосиф Сталин. От този миг до личната си гибел Владимир Висоцки съумява да сътвори стотици творби, основно песни. Изпълнителят има над 1 500 извършени коцерта. Смешното е, че на първото си прослушване известният реализатор чул от комисията, че е невероятно да стане артист с подобен глас.

За първа ария на създателя се спряга „ Татуировка ", която в това време се трансформира в начало на цяла линия от текстове в творчеството на поета. Има обаче ария, написана от автора-изпълнител по-рано - творбата се оказва, съгласно Висоцки, толкоз неуместно, че Владимир Семьонович избира да го не помни изцяло.

3. Екранизация

Висоцки поставя доста старания, с цел да направи по този начин, че романът на братя Вайнер „ Ерата на милосърдието " да бъде сниман. Така че за появяването до ден сегашен на кино лентата „ Мястото на срещата остава непроменено ", обичан от доста съветски почитатели на детективския род, би трябвало да благодарим на артиста, който изигра ролята на Глеб Жиглов във кино лентата.

4. Ну, погоди!

Според концепцията на основателите на „ Ну, погоди! ", Висоцки е трябвало да даде гласа си на Вълка в анимацията. Но заради преследвания от управляващите, студиото се отказало от това, тъй че в последна сметка е определен Анатолий Папанов дружно с Клара Румянова, която озвучи Зайчето. И въпреки всичко създателите на " Ну, погоди! " не не запомнили за създателя - в първата серия може да се чуе откъс от песента му „ Если различен оказался вдруг... ".

5. Красива легенда

Според спомените на фамилията, за които описа синът на поета Никита Висоцки, Владимир Семьонович се срещнал с втората си брачна половинка Людмила Абрамова при доста забавни условия. Артистът нямал задоволително пари да заплати в ресторант, по тази причина се обърнал към първото момиче, на което се натъкнал, за помощ - тя се оказала актрисата, с която в този миг поетът снима кино лентата „ 713-и желае кацане ", само че артистите до тогава не били осведомени персонално...

Тъй като Абрамова нямала пари, тя дала на артиста пръстена си, направен от злато с аметист. Той оставил бижуто като залог и го откупил на идващия ден - по този начин стартира историята на една огромна обич.

6. Непокорност

Висоцки злоупотребявал с алкохолни питиета, които неведнъж стават причина за всевъзможни проблеми по креативния му път. И по този начин, по време на фотосите на кино лентата " Стряпуха " Едмонд Кеосаян съществено обмислял да изгони актьора и да го изпрати в Москва - режисьорът бил толкоз изтощен от постоянното му напиване.

Тогава Владимир Семьонович бил избавен единствено от ходатайството на актрисата Людмила Хитяева, пред която той тържествено се заклел да не пие до края на фотосите.

Съществува и мнение, че точно поради пристрастяването си към алкохола актьорът не е получил ролята на д`Артанян във кино лентата на Юнгвалд-Хилкевич - режисьорът се страхувал, че артистът може ненадейно да се отдаде на нормалния разгул.

Освен всичко друго, Владимир Висоцки непрекъснато влизал в пререкания с режисьорите на снимачната площадка. Основните тематики на споровете били като предписание любовта на създателя към импровизацията и фактът, че Висоцки не понасял повторението на повторения - той вярвал, че е невероятно да изживееш един и същи миг два пъти.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР