Смъртността от COVID-19 и общите нива на заразяване с вируса

...
Смъртността от COVID-19 и общите нива на заразяване с вируса
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Коронавирусът ще се превърне в обикновен сезонен грип до следващото лято.

Смъртността от COVID-19 и общите равнища на заразяване с вируса евентуално ще доближат междинните за сезонния грип до идващото лято, съобщи Гейтс, наблягайки, че това ще се случи единствено при изискване, че няма нови и по-опасни варианти на болестта.

 

Смъртността и заболеваемостта би трябвало да спаднат внезапно, съгласно съоснователя на Microsoft, с помощта на развиването на натурален имунитет, нараснали равнища на имунизация и появяването на медикаменти против COVID-19.

Гейтс прикани международната общественост да работи интензивно за очистване на ковид, с цел да се понижи опасността от нови пандемии, добавя profit.bg.

Милиардерът чака провокациите, свързани с доставката на ваксини против ковид, да бъдат преодолени през идната година. 

Над 80 страни няма да могат да реализират задачата на СЗО за 40% имунизация против ковид до края на годината поради неналичието на доставки, сочат данни на Световната здравна организация. Пандемията ще " продължи с година повече, в сравнение с би трябвалo ", тъй като по-бедните страни не получават имунизациите, от които имат потребност, съгласно СЗО.

Бил Гейтс и някогашната му брачна половинка Мелинда управляват най-голямата благотворителна фондация на планетата, която разполага с капитал от към 50 милиарда $. Тя налива средства в области от опазването на здравето и образованието. Фондацията отпусна стотици милиони долари за създаване на ваксини против ковид.

Последната прогноза, която направи Бил Гейтс за бъдещето на човечеството, обаче беше много песимистична. В началото на ноември той съобщи, че светът би трябвало да се приготви освен за нови пандемии, само че и за вероятни терористични офанзиви с потребление на биологични оръжия.

Според него те могат да бъдат даже по-опасни от разпространяването на COVID-19.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР