Смъртно наказание за лицето Тагарев (военният министър Тодор Тагарев- бел.

...
Смъртно наказание за лицето Тагарев (военният министър Тодор Тагарев- бел.
Коментари Харесай

Смъртно наказание за Тагарев, поискаха депутати от Възраждане

Смъртно наказване за " лицето Тагарев " (военният министър Тодор Тагарев- бел. ред.) - това ненадейно изиска депутатът на " Възраждане " Ивайло Чоргов. А повода - в случай че и тази договорка се провали, макар милионите, хвърлени за нови " Страйкър " -и. Съпартиецът му Николай Дренчев уточни, че виновникът за разноските е в залата - министерството извършва разпоредби от депутатите. Проектът за капиталови разноски е препоръчан от Министерски съвет, само че ние като презрян гумен щемпел подписахме всичко, което те желаеха. Отговорност носим ние. Тук, в тази зала са хората, които бъдещите генерации ще посочат като отговорни за протичащото се - за обезлюдяването, за колапса в опазването на здравето и обществената сфера. Тук са хората, които пляскат милиарди на непознатата промишленост, вместо в нашата ", съобщи Дренчев.

На опасността министърът резервира хладнокръвие. " Психоатаките не престават, само че ще се абстрахирам от тях ", сподели той и благодари за поддръжката на плана за капиталови разноски. " Днес ще извършите дребен празник, най-малко за сухопътните войски, в които над 35 година чакат нова бойна техника ", съобщи той.

Отхвърли и рецензиите за работата с държавното управление на Съединени американски щати - то работело по този метод с над 60 страни по света, почти целия либерален свят. И акцентира, че всички количества и периоди са конкретизирани в контракта. " Има явен график. Договорът планува доста индустриално присъединяване. Очакваме то да докара до важен промишлен резултат освен за произвеждане, само че и за последващата поддръжка на тези машини. Ще имаме работа за десетилетия вследствие на този контракт ", оптимистичен бе министърът.

Тагарев добави, че ще има серия от контракти, това е единствено първият. Доставката на муниции и производството им е предмет на други контракти и към този момент се водят диалози за произвеждане в България " напълно или най-малко отчасти ". 

Според него бил определен и най-хубавият вид за заплащане.

Преди това Румен Гечев от Българска социалистическа партия повтори към този момент познатата теза, че в Европа няма страни, които да употребяват такива бронирани машини. И акцентира, че в Европа има голям брой производители на сходна техника, към които да се обърнем. Той още веднъж настоя, че  България подписва празен чек, тъй като на никое място не е разказана цената на аварийните елементи. " Няма естествен човек да се подпише и у дома да ви достави мебелите без да знае какъв брой ще коства ", предизвести социалистът.

Той предизвести основната прокуратура да следи деликатно и евентуалните покупко-продажби за безпилотни летателни машини.

" С какви очи и сърце ще натиснете копчетата " за " като имаме горчивия опит с F-16? Kак се споделят хората, които всякога вършат едно и също нещо, очаквайки различен резултат ", попита той, ядосвайки се на " следващата неточност ". Предложи да купят 10 г, да ги пунат на полигоните, да ги дадат на механиците. И предизвести, че машините ще са с диаметър, който не произвеждаме. " Произвеждаме за целия свят, а ще би трябвало да внасяме през океана ", ядосан бе той. Според съпартиеца му Стоян Таслаков " Страйкър " -ите били " на една мина живот ", а " американците са намерили тука едни баламурници ". Защото, с цел да се развива стопанската система им, им " трябват повече простаци, които да купуват неща, които не им трябват ".

Бившият Министерство на вътрешните работи министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Валентин Радев бе удовлетворен, че " държавното управление продължава това, което правеха 3 държавни управления на ГЕРБ ". " Единствено ГЕРБ купуваше бойни средства и приказва за военни качества ", посочи той. И отхвърли F-16 са " книжен план ". Tой нападна социалистите, че през 2009 година са желали да купуват корвети. " Добре, че отказахме тази договорка, тях и на чертежи ги нямаше. Тогава имаше доста пари за защита - 3% от Брутният вътрешен продукт при държавното управление на Станишев, и щяхме да купуваме корвети ", нападна той до момента в който защитаваше покупката на " Страйкъри " в този момент.

Шефът на отрасловата комисия Христо Гаджев от ГЕРБ също се включи в отбрана на договорката тъкмо преди края на дебата. " Искам да сте малко по-снизходителни към министъра и това държавно управление. Зародишът е в служебното държавно управление, което през май е задвижило нещата ", съобщи той. И добави, че " Страйкъри " в България имало от години - упражнявали с нашите даже в Ново село. Техниката пък била извънредно добра, а в контракта са планувани 80 млн. $ за индустриално съдействие и вложения в " Терем ". Той се надява още през януари в комисията по защита да има проект по какъв начин това съдействието ще се реализира. Работниците в заводите във Велико Търново и Варна били възрастни, не трябва да се позволява те да бъдат подготвени и по-късно - пенсионирани.

След края на дебата Тагарев отново се оплака от " психоатаки ". И отново изясни, че схемата за заплащане е най-хубавата. Отхвърли и тезата за отпаднала нужда на машините. " Дали военното управление извършва заповеди - по този начин бе при министър Джуров, той изпълняваше заповедите на " Ленинградски проспект " в Москва ", заяде се той със социалистите, връщайки към времето на комунизма. 

В последна сметка договорката със Съединени американски щати бе утвърдена със 146 гласа " за ", 53 срещу ( " Възраждане, Българска социалистическа партия и трима от ИТН) и 5 въздържали се (двама от Българска социалистическа партия и трима от ИТН) след близо час спор, в който присъединяване взеха главно Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Според Дренчев договорът се случвал по американски обичай: " Плати или умри ". А по предложение на Христо Гаджев от ГЕРБ депутатите незабавно се захванаха и второто четене на ратификацията. Разискванията продължиха тъкмо 15 секунди - никой не пожела да се изкаже. Окончателно законопроектът мина със 148 гласа " за ", 53 срещу и 5 въздържали се.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР