Смъртните случаи при катастрофи на автомобили се случват почти два

...
Смъртните случаи при катастрофи на автомобили се случват почти два
Коментари Харесай

Малките и спортните коли са най-смъртоносните на пътя

Смъртните случаи при произшествия на коли се случват съвсем два пъти по-често в компактни коли и спортни коли в съпоставяне със междинните стойности за всички МПС, сочи последното изследване на уеб страницата iseecars. Вижте още в канала във vbox7:

Iseecars проучва данните за смъртността на колите, създадени в интервала 2013-2017 година. Данните са от Американската система за отчитане на съдбовни случаи (FARS) и обгръщат повече от 25 милиона коли. Резултатите от разбора на тези данни разкрива транспортните средства, които най-често са взели участие в произшествия с съдбовен излаз . Изследването откри, че има 14 модела, с които вероятността от съдбовен край при злополука е минимум два пъти по-голяма от средностатистическата стойност, която е 2.6 за всички МПС, обхванати в изследването.

Ето и кои са те:
 ранглиста коли
Малките и спортните коли имат по шест представителя в тази отрицателна таблица. „ Въпреки скорошния прогрес в технологиите за сигурност, нашите данни демонстрират, че дребните транспортни средства към момента не са толкоз безвредни, колкото по-големите транспортни средства, когато вземат участие в съществени произшествия.
 злополука iStock/Getty Images
Компактните коли имат съдбовен случай съвсем двойно повече от общата междинна стойност “, съобщи изпълнителният шеф на iSeeCars Фонг Ли (Phong Ly). „ Спортните коли са сегментът на транспортните средства с най-голям % на произшествия с съдбовен излаз - 4,6. Те са основани да слагат приоритет на скоростта и ускорението, тъй че може би не е изненада, че техните произшествия водят до по-голям брой жертви. "

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР