Смъртните случаи от коронавирус в САЩ станаха над 170 000,

...
Смъртните случаи от коронавирус в САЩ станаха над 170 000,
Коментари Харесай

САЩ надхвърлиха 170 000 жертви на COVID-19 преди есенния грипен сезон

Смъртните случаи от ковид в Съединени американски щати станаха над 170 000, а здравни чиновници показаха паника, че COVID-19 може да усложни есенния грипен сезон, съобщи Ройтерс.

Смъртните случаи са нарастнали с 483 през последното денонощие, демонстрират данни на Ройтерс, а щатите Флорида, Тексас и Луизиана са отчели най-голямо нарастване на жертвите, предава Българска телеграфна агенция.

В Съединени американски щати до момента има минимум 5,4 милиона доказани заразявания с ковид, което подрежда страната преди всичко в света по този индикатор. Реалният брой обаче евентуално е по-голям, защото тестването още не е на препоръчваното равнище.

Броят на случаите понижава в множеството щати, като се изключи Хавай, Южна Дакота и Илинойс.

Здравни чиновници са безпокоят от вероятно ново експлоадиране на болестта през есента, редом с грипния сезон, което може да затрудни напъните за лекуване на ковид.

Директорът на Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията Робърт Редфилд предизвести, че Съединени американски щати са застрашени да преживеят " най-тежката есен ", в случай че хората не съблюдават напътствията за отбрана на здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР