Смартфоните в момента са най-популярното мобилно устройство. Те са практични

...
Смартфоните в момента са най-популярното мобилно устройство. Те са практични
Коментари Харесай

Дойде ли време за телефони от ново поколение?

Смартфоните сега са най-популярното мобилно устройство. Те са практични и дават достъп до голям брой технологии и услуги в една компактна джаджа.

Въпреки това ИТ промишлеността не стопира да търси други възможности. От една страна, тъй като технологиите постоянно ще се развиват бързо и смарт телефонът в един миг ще доближи максимума на своите благоприятни условия.

От друга страна, бизнесмените търсят метод да се откроят на пазара и да привлекат внимание. Компанията Humane, която е учредена от някогашни чиновници на Apple, счита, че може да реализира и двете, оповестява Inverse.

Тя показа работещ първообраз на своето устройство, което може да размени смарт телефона. Humane е компания, която споделя, че създава " добър изкуствен интелект " и за задачата тя комбинира освен програмен продукт, само че и хардуер, който да се възползва от него, прецизира vesti.bg.

Един от прототипите й беше показан по време на TED конференция от Имран Чаундри - съосновател на Humane. Носимото устройство е изцяло независимо.

То няма екран. Вместо това употребява околни повърхности, на които да прожектира изображенията. Това може да е даже дланта на потребителя.

Устройството " взаимодейства със света както индивида - то чува, каквото потребителят чува, вижда същите неща, само че резервира персоналното пространство и данни и е несъмнено, като се слива с всекидневието ви ", споделя Чаундри. Humane счита, че в случай че направи всичко както би трябвало, изкуственият разсъдък ще отключи голям брой благоприятни условия, които сега са немислими.

Целта е да се сътвори цяла платформа, която е построена за изкуствен интелект. За момента прототипът може да прожектира базови данни и да организира телефонни диалози. Също по този начин може да превежда сред разнообразни езици и да употребява гласа на потребителя за изговарянето им.

Устройството има и функционалност да изясни на потребителя дилемите му за деня и какво е предпочитано. Идеята е човек да е в течение на протичащото се, само че да не бъде затрупван с вести. Разбира се, могат да се задават въпроси като на гласов помощник или чатбот и устройството ще даде съответстващи отговори и препоръки.

Чаундри споделя, че въпреки " изкуственият разсъдък да знае какво е най-хубавото за мен, аз имам цялостен надзор ". Той дава за образец въпрос, в който пита устройството дали обещано ядене е положително за него. То предизвестява, че той не понася добре какаово масло и е по-добре да не го яде, само че когато Чаундри дава отговор, че ще го изяде все пак, изкуственият разсъдък дава отговор: " наслаждения му се ".

За момента прототипът е малко устройство, което се прикрепя към дрехата. В него има батерия, камера, датчици. Може да се задейства с гласова команда или допиране. " Бъдещето на технологиите няма да е в ръката ви или на лицето ви, а може да е съвсем невидимо ", споделя Чаундри.

I obtained a video of @Humane `s AI-powered wearable projector in action (clipped from a video @zarifali9 sent me of the #TED2023 by @imranchaudhri)

This looks insaneee! pic.twitter.com/DDOfTMCxH5
— Ray Wong (@raywongy) April 21, 2023
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР