Смартфоните, които поддържат мобилни мрежи от пето поколение (5G), за

...
Смартфоните, които поддържат мобилни мрежи от пето поколение (5G), за
Коментари Харесай

5G смартфоните за първи път изпревариха по продажби тези с 4G

Смартфоните, които поддържат мобилни мрежи от пето потомство (5G), за първи път изпреварват 4G/LTE смарт телефоните във връзка с тримесечните доставки. По данни на Counterpoint Technology Market Research това е станало за към три години след представянето на първите потребителски модели 5G.

През второто тримесечие на тази година 5G смарт телефоните са представлявали 49,9% от общия брой доставени устройства в международен мащаб. Други 49,7 % са 4G/LTE клетъчни устройства. Останалите 0,4 % са били телефони единствено с 3G.

-->

Мрежите 5G се създават интензивно в доста райони, изключително в Съединени американски щати, Китай и Южна Корея. Нарастващата известност на тези услуги се улеснява от появяването на все по-голям брой налични 5G смарт телефони.

Анализаторите означават изоставането на Русия в развиването на 5G мрежите. Заради обстановката с Украйна и глобите развиването на мрежата в страната е замразено заради липса на нужното съоръжение и свободни честоти.

В Русия към този момент има няколко тестови зони на 5G покритие, които са налични за клиентите на MTS и MegaFon. Но е малко евентуално в околните години да се появят търговски услуги 5G. Настоящата геополитическа обстановка оказва негативно влияние върху развиването на промишлеността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР