Смърт на родилка и бебе разследват в Луковит, съобщи .

...
Смърт на родилка и бебе разследват в Луковит, съобщи .
Коментари Харесай

Разследват смъртта на родилка и бебе в Луковит

Смърт на родилка и бебе проверяват в Луковит, заяви. Трагедията се разиграва няколко дни след раждането и изписването на 23-годишната жена. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Медицинският контрол също стартира инспекция.

На 26 януари Диана Иванова ражда момиченце в болничното заведение в Бяла Слатина. Изписани са в положително положение, само че дни по-късно новороденото отхвърля да се храни и го откарват в незабавния център в Червен бряг.

Семейството отива в незабавния център в Луковит, където чакат оборудвана кола за спешна помощ от Ловеч. Бебето обаче по този начин и не стига до ловешката болница.

" Почива в колата за спешна помощ, прибираме се ние, щерка ми почна да я тресе и подвига температура ", споделя Недка Георгиева, баба на умрялото дете и майка на родилката.

Аутопсията демонстрира бронхиолит.

След гибелта на детето още същата вечер се утежнява и майката. В незабавния център в Луковит ѝ слагат инжекция.

След още няколко дни родилката се връща още веднъж в болничното заведение в Бяла Слатина. Там стартират незабавна реанимация, стабилизират младата жена и я насочват към Плевен. Първоначалната спогодба по телефона за настаняване в частна клиника отпада поради неналичието на родилно поделение там.

Придружаващият доктор пробва пряк банкет в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болница. Жената е призната там, само че по каналния ред - през спешно-приемното поделение. През нощта е осъществена интервенция, само че на сутринта издъхва.

" Медицински контрол " стартира инспекция по случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР