Слушайки служебния премиер, той потвърди моето усещане, че служебното правителство

...
Слушайки служебния премиер, той потвърди моето усещане, че служебното правителство
Коментари Харесай

Венелина Гочева: Нито едно обвинение в подслушване досега не е било потвърдено с ясни факти

" Слушайки служебния министър председател, той удостовери моето чувство, че служебното държавно управление приказва за нова страна, нови правила, нова администрация и по-малко за избори. Според мен посоката би трябвало да бъде доста точна, да няма предозиране ". Това съобщи шефът на “Медийна група България ” в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия във връзка изявлението на Стефан Янев по публичната медия.
" Да, след 2 месеца служебното държавно управление може да си отиде или не, само че нито Бойко Борисов ще се върне за идващите 10 или 4 години, нито Слави Трифонов и Христо Иванов ще дойдат за подобен интервал. Оттук нататък следва една въртележка и пъклен е значимо кой е в нашата администрация. Забелязахте ли - министър председателят не загатна думата уволнения. Това е доста значимо. Помислете си малко - кои качествени админи ще се съгласят оттук насетне да влизат в тези институции - Национална агенция за приходите, Агенция " Митници ", в случай че идващото ръководство след 1 година ги упрекна в същото, в което в този момент упрекват актуалната администрация, която си потегли? ", попита тя. 
 Венелина Гочева: С нападението над Слави Ангелов някой тества по какъв начин ще се държи страната Венелина Гочева: С нападението над Слави Ангелов някой тества по какъв начин ще се държи страната
Пребитият във вторник публицист Слави Ангелов е със чупен крайник, строшен нос и обезобразено лице, само че е без заплаха за живота. Това съобщи...
" Това, което ми направи усещане преди да вляза е, че в същия кабинет, където сте правили изявлението през днешния ден, са били двамата шефове на спецслужби - на ДАНС и на разузнаването. Ако е прав " 24 часа " и неговият уебсайт, и това слага държавното управление в една комплицирана обстановка ", добави тя.
Според Гочева подслушванията в България са ефектна тематика, само че тя в никакъв случай не стига до край. " Днес си направих труда да видя, че преди няколко години са освободили първите упрекнати за подслушванията. Това е по времето на Иван Костов като министър председател, когато основният прокурор Филчев упреква Атанас Атанасов като началник на контраразузнаването, през днешния ден политик, в подслушванията. Идват идващите обвинявания за подслушвания. Идва " Галерия ", самият Атанас Атанасов, който по времето на Симеон Сакскобургготски е упрекнат, че служи на непознати разузнавания. Идва историята с " Червей " по времето на Орешарски, когато 300 дни са били подслушвани " Протестна мрежа ". И нито едно до този миг не е било доказано с ясни обстоятелства. Да, ефектно е, сигурно това ще повлияе на изборите, в случай че няма обстоятелства и доказателства. А то няма да има обстоятелства и доказателства ", сподели издателят на " 24 часа ".
" Фактът е, че аз не съм военачалник и не мога по този начин леко да споделям, че шефовете на спецслужби са служили на непознати ползи. Не ми се желае да го имам вяра. Но отново споделям - това са политически дейности, нека стигнат до резултати ", изясни още Венелина Гочева. Тя разяснява и новата лява коалиция, която стана ясна през днешния ден. " Мисля си, че лявото обединяване ще удари най-вече Мая Манолова. Няма да прибави или отнеме от другите политически сили. Съзрях една друга конспирация в това ляво обединяване - тя е с небосвод президентските избори ", сподели Гочева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР