Служителят на ИД е идентифициран като БатарАмерикански войници с хеликоптер,

...
Служителят на ИД е идентифициран като БатарАмерикански войници с хеликоптер,
Коментари Харесай

САЩ: Заловен е лидер на Ислямска държава в Сирия

Служителят на ИД е разпознат като Батар

Американски бойци с хеликоптер, работещи със сирийски кюрдски сили, са заловили офицер от " Ислямска страна " в Сирия, оповестиха американските военни, представени от БГНЕС.

Служителят на ИД, разпознат като Батар, е " взел участие в планирането на набези против... центрове за задържане и в производството на самоделни взривни устройства ", заяви Централното командване на американската войска.

При интервенцията, извършена благодарение на водените от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС), не са починали или потърпевши нито цивилни, нито американски военнослужещи, добави то.

Нападението беше осъществено ден откакто четирима американски бойци бяха ранени при провеждането на друго нахлуване против почитан водач на групировката " Ислямска страна " в Североизточна Сирия, оповестиха от CENTCOM.

Този рейд докара до гибелта на водач на ИД, разпознат като Хамза ал-Хомси, който съгласно CENTCOM " е направлявал смъртоносната терористична мрежа на групировката в Източна Сирия ".

Вашингтон оглавява интернационалната коалиция, която се бори с ИД, и организира периодически рейдове и удари, ориентирани против групировката.

След като през 2019 година джихадистите изгубиха последната си територия в интерес на локалните кюрдски сили, подкрепяни от обединението, остатъците от ИД в Сирия се отдръпнаха най-вече в пустинни скривалища в източната част на страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР