Служителка в колцентър е задържана във Варна по искане на

...
Служителка в колцентър е задържана във Варна по искане на
Коментари Харесай

Германия иска наша служителка в колцентър заради измами за 2,3 млн. евро

Служителка в колцентър е арестувана във Варна по искане на управляващите в Германия. За 34-годишната Вероника Й. при започване на този месец е издадена Европейска заповед за арест от Районния съд в Бамберг. В нея е посочено, че българката и други сътрудници на колцентъра под подправена идентичност се представяли на многочислени клиенти в Германия, че работят за няколко онлайн платформи за финансово вложение. Така ги подвеждали да влагат обилни суми в разнообразни финансови принадлежности. Чрез позвъняванията, осъществени персонално от Вероника, са осъществени общо 112 вноски на обща стойност 2,3млн. евро.

Делото по настояването за екстрадиция на Вероника ще бъде гледано на 24 юли, а до тогава Варненският областен съд й наложи мярка за неотклонение „ подписка “. Според съда няма риск дамата да се укрие или да извърши закононарушение, защото има непрекъснат адрес, на който живее с дребното си дете и татко му. Вероника е с висше обучение и чисто правосъдно минало.

Според Наказателния кодекс на Германия оптималният размер на плануваното наказване за закононарушенията, в които е упрекната българката, е 15 години затвор. Деянията, за които е разследвана Вероника, са наказуеми и по българското законодателство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР