Служителите в затворите отново излизязоха на протест. В 11 ч.

...
Служителите в затворите отново излизязоха на протест. В 11 ч.
Коментари Харесай

Работещи в затворите поискаха оставката на шефа на ГДИН

Служителите в пандизите още веднъж излизязоха на митинг. В 11 ч. те се събраха пред постройката на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН).

Този път мотивът е уволнението на ръководителя на софийския профсъюз, както и протичащото се в системата в последните години.

За последните две години бяха увеличени заплатите им, те дори се изравниха с тези на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а също по този начин беше понижено и работното им време.

„ Исканията на протестиращите са безусловно неоснователни. За въпросния чиновник, който е дисциплинарно уволнен, желая да кажа, че същият за близо 30 години работа в местата за отнемане от независимост е неведнъж наказван. Едно от последните санкции е за изчезнало оръжие. Последното е за овакантяване на работното място и блокиране на булеварда без позволение на съответните органи. По-старо наказване има за овакантяване на поста, игра на шах с лишени от независимост. Наказанията са голям брой, те са степенувани, като последното е дисциплинарно уволняване “, сподели шефът на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. Ком. Ивайло Йорданов.

Протестиращите желаеха оставката на шефа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР