Служителите в руското консулство в Сан Франциско напуснаха сградата, след

...
Служителите в руското консулство в Сан Франциско напуснаха сградата, след
Коментари Харесай

Като в шпионски трилър: Черен дим от руското консулство в Сан Франциско

Служителите в съветското консулство в Сан Франциско напуснаха постройката, откакто администрацията на Тръмп изиска от Москва да затвори тази своя дипломатическа задача, съобщи Асошиейтед прес.

Двама мъже изнасяха кашони от постройката и ги натовариха в кола със затъмнени стъкла и дипломатически регистрационен номер.

Гъст черен пушек се извиваше от комин на консулството, само че съветските чиновници не разрешиха на пристигналите пожарникари да влязат в постройката.

Репортер на Асошиейтед прес е чул излезли от постройката хора да споделят на пожарникарите, че няма проблем и че чиновници на консулството изгарят неуточнени предмети в камина.

На 31 август управляващите на Съединени американски щати желаеха от Русия до 2 септември да затвори консулството си в Сан Франциско и да приключи активността на комерсиалното си посланичество във Вашингтон и на филиала му в Ню Йорк.

Сградата на комерсиалното посланичество на Русия във Вашингтон към този момент е затворена за визити и оттова се изнасят движимости, съобщи ТАСС.

Охраната не дава отговор на позвънявания на входа, а чиновник на представителството е споделил на кореспондента на ТАСС да се обърне към пресслужбата на посолството.

В двора на постройката бяха паркирани два камиона с дипломатически номера на съветското посолство. Прозорците на комерсиалното посланичество са компактно затворени с щори.

Руското външно министерство вече упрекна Съединени американски щати, че заплашват сигурността на съветски жители и че се готвят обиски в консулството в Сан Франциско и в жилища на дипломатите.

" Искането на американските управляващи основава директна опасност за сигурността на съветски жители. Американските специфични служби имат намерение на 2 септември да претърсят консулството в Сан Франциско, в това число жилищата на дипломатите ", твърди говорителката на съветското дипломатическо ведомство Мария Захарова.

" Изразяваме съдбоносен митинг против дейностите на Вашингтон, които подценяват интернационалното право. Както е признато в дипломатическата процедура, резервираме си опцията за ответни ограничения. Това не е наш избор. Той ни е натрапен ", съобщи Захарова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР