Служителите в Лондонската зоологическа градина започнаха традиционното и нелеко преброяване

...
Служителите в Лондонската зоологическа градина започнаха традиционното и нелеко преброяване
Коментари Харесай

Започна традиционното преброяване на животните в Лондонския зоопарк

Служителите в Лондонската зоологическа градина започнаха обичайното и нелеко броене на животните от 600 разнообразни типа, съобщи Ройтерс.

Годишната инвентаризация на жителите на зоопарка ще продължи една седмица. От тигри до маймуни, управата води описи на всички животни, огромни и дребни. Тя е задължена да прави всяка година преброяването в границите на лицензионния си контракт. Миналата година бяха преброени 19 289 животни.

"Разполагаме с огромно количество представители на всевъзможни типове, измежду които екземпляри с друго самостоятелно държание ", съобщи мениджърката Анджела Райън. Тя посочи, че задачата по преброяването по никакъв начин не е лека, защото би трябвало да бъдат издирени безусловно всички жители и да се избегне двойното броене.

Новите попълнения тази година са пиленца на пингвини, мравояди и изоставените от притежателя им пиявици Бъфи, Ейнджъл и Спайк.

След като преброяването бъде приключено, зоопаркът ще показа резултатите с други зоологически градини по света в границите на интернационална стратегия за запазване на застрашените типове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР