Служителите от депо за разпределение на напитките на Coca-Cola в

...
Служителите от депо за разпределение на напитките на Coca-Cola в
Коментари Харесай

Белгийски работници стачкуват заради преместването на част от дейността им в София

Служителите от хранилище за систематизиране на напитките на Coca-Cola в Белгия излизат в стачка поради желанията активността им да бъде преместена в София, оповестиха локални медии. Очаква се митингът да обхване всички депа на сдружението в страната.

Предстоящото пренасяне на активността се чака да докара до съкращаването на няколко десетки белгийски чиновници. Работниците се притесняват, че този метод се трансформира в наклонност с последствия за целия трудов пазар.

Най-големият белгийски профсъюз поддържа митинга и прецизира, че в дадения случай са наранени 72 работни места. Синдикалистите разясняват, че сдружението, за което работят, непрекъснато редуцира разноски при непрекъснато нарастване на приходите. По тяхно мнение преследването на оптимални облаги се прави на гърба на служащите.

Тази вест идва на фона на репортаж, излъчен по една от четирите най-гледани малките екрани в страната, който описа за ориста на скъсен белгийски служащ с дълготраен стаж. При закриването на завода за строителна техника на американското сдружение Катерпилар (Caterpillar) край Шарльороа електроинженерът пред пенсия, останал без работа, показа, че през днешния ден живее на улицата без пукнат грош.

Той се оплака, че към момента общината в Брюксел не е отключила постройките, където подслонява бездомниците през зимата. Заради това той е заставен да спи под намерено небе и среща усложнения даже да върви до тоалетна, тъй като в публичните заведения, с цел да ползваш тоалетната, е належащо да поръчаш нещо за ястие или пиянство, а той няма средства.

Белгийският служащ изясни, че постоянно с цел да хапне залък, се постанова да върви пеш до парк, където се раздават сандвичи за имигранти, претенденти за леговище. В репортажа бе конкретизирано, че мъжът е имал право на обществена протекция, само че е бил обран и е останал без документи и телефон още в първата си нощ навън. При съкращаването му той потърпевш от така наречен " професионално прегряване " и изпуснал периодите да изиска помощ от страната.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР