Служителите на затворите утре излизат на национален протест в цялата

...
Служителите на затворите утре излизат на национален протест в цялата
Коментари Харесай

Служителите на затворите излизат на национален протест утре

Служителите на пандизите на следващия ден излизат на народен митинг в цялата страна. Това стана ясно, откакто синдикатите в сектора не реализираха единодушие на среща с управлението на Министерството на правораздаването (МП).

На траялата близо два часа среща от Министерството на правораздаването са обяснили на синдикатите, че няма опция за нарастване на заплатите, както и че няма да бъде изменен методът, по който сега работещите в местата за отнемане от свободата дават 12-часови наряди.

Ясен Тодоров, ръководител на Синдиката на чиновниците в пандизите в България, уточни, че чиновниците в пандизите и арестите недоволстват и поради възходящия брой случаи на експанзия против тях, както и поради неналичието на информация за заплащането. 

Новият режим на работа докара до това, че хората няма по какъв начин да си употребяват отпуските, има и доста напуснали, уточни още Ясен Тодоров. Той добави, че дружно със синдикатите в Министерство на вътрешните работи обмислят общ, народен митинг.

Министърът на правораздаването Крум Зарков съобщи, че реорганизацията на работното време е довела до заплащането на доста по-малко ексклузивен труд - към 80%. По думите му Министерство на правосъдието ще продължи да отстоява европейските стандарти, запазвайки 12-часовите смени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР