Служителите на сектор Икономическа полиция към Областната дирекция на МВР

...
Служителите на сектор Икономическа полиция към Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Разбиха група за измама с шофьорски книжки в Бургас

Служителите на бранш " Икономическа полиция " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас са разрушили незаконна скица за придобиване на шофьорски книжки от курсанти, които не са се явявали персонално на изпитите за придобиване на шофьорска дееспособност, оповестиха от пресцентъра на полицията в регионалния град.

Организатор на схемата е 62-годишен мъж от Бургас с букви К. Н. Същият е инструктор с частна школа.

Той употребявал трети лица, с цел да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и на практика изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС от категория " В ".

При следствието управляващите са установили, че единствено за няколко месеца през 2018 година инструкторът провел няколко души, които се явявали вместо девет негови " курсанти ", обучавани по данни от " Автомобилна администрация " в неговата частна школа.

Лица, явявали се вместо курсантите на уредника на схемата, са открити и арестувани. Задържаните са и лицата, поръчали на К.Н. въпросната " услуга ".

Неутрализирането на незаконната скица е осъществено след няколкомесечно наблюдаване от страна на полицейските чиновници след извършена профилирана полицейска интервенция, проведена от бургаския бранш на " Икономическа полиция ". Спецоперацията обхващала територията на няколко регионални дирекции - Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен.

При акцията е арестуван уредникът на схемата. Извършено е и претършуване на жилището му и употребения от него автомобил. Инструкторът е арестуван в началото за период до 72 часа, след което мярката му за неотклонение е изменена на " задържане под стража ".

Установено е, че явяването на подправените курсанти е проведено посредством потреблението на подправени персонални карти, в които били посочени действителните данни на лицата, искащи да придобият шофьорска брошура. Личните карти били с сменени фотоси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР