Служителите на Регионална здравна инспекция – Сливен изразяват пълната си

...
Служителите на Регионална здравна инспекция – Сливен изразяват пълната си
Коментари Харесай

В РЗИ Сливен с ленти с надпис „Протест за достойно заплащане!“

Служителите на Регионална здравна ревизия – Сливен показват цялостната си поддръжка за оповестения Националния митинг на чиновниците на РЗИ, който ще се организира през днешния ден. Протестът е подсилен от синдикалните структури по места, където има такива.

Ниското възнаграждение и високият риск в работата на здравните инспектори са главните аргументи за митинга.

Инспектори, специалисти и експерти от РЗИ – Сливен ще бъдат на работните си места, изпълнявайки отговорностите си, ръководени от ползите на страната, само че през целия ден ще носят протестни ленти с надпис „ Протест за почтено възнаграждение! “.

Служителите на РЗИ са неразделно на своя пост в името на публичното здраве. Малцина си дават сметка за всеотдайната работа и дейностите по преодоляване на пандемията от COVID-19, работейки в условия на 24-часово разположение.

Задачите и отговорностите на Регионалните здравни инспекции, като териториален орган на Министерство на здравеопазването, не се изчерпват с COVID-19. РЗИ провеждат и реализират държавната здравна политика на територията на съответната област. Ролята на чиновниците на РЗИ е обезпечаване на предварителна защита, промоция и надзор на публичното здраве в България. Задълженията се усилват и уголемяват по размер и направление всеки минал ден. Изискванията на специалността постановат задълбочено познаване и умело използване на националното и европейско законодателство и използваните национални и интернационалните стандарти в региона на публичното здраве.

Заплащането на труда на чиновниците на РЗИ мощно изостана и във връзка с заплащането на труда в други сходни териториални администрации (второстепенни и третостепенни разпоредители на бюджетни средства-БАБХ, НЗОК, Изпълнителна организация по горите, Изпълнителна организация по лозята и виното, Изпълнителна организация за битка с градушките и други).

Разчитаме на Вас да бъдем чути, имаме вяра че обективно ще отразите справедливото ни отвращение.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР