Служителите на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация в Пловдив, които спряха

...
Служителите на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация в Пловдив, които спряха
Коментари Харесай

Инспектори от ДАИ Пловдив са извършили груби нарушения при проверка на паяк на общината

Служителите на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " в Пловдив, които стопираха от придвижване общинския паяк и лишиха книжката на лидера му, са работили в жестоко нарушаване, съобщи Българска национална телевизия.

Това излиза наяве от завършилата вътрешна инспекция по случая. В началото на седмицата стана ясно по какъв начин откакто поради погрешно паркиране е бил вдигнат персоналният автомобил на чиновник на ДАИ, той глоби техниката на общинското дружество в Пловдив.

Оказва се, че държавните инспектори са нарушили дневния график за инспекции, единият е бил без униформа, а другият вместо със стоп-палка на Агенцията е спрял общинския паяк с палка с надпис Министерство на вътрешните работи.

Предстои преценка какви дисциплинарни санкции да им бъдат наложени, оповестиха от Транспортното министерство. Общинското дружество " Паркиране и репатриране " не се нуждае от лиценз за активността, която извършва и няма мотив техниката му да бъде сприрана от придвижване, излиза наяве още от завършилата инспекция.

Ето и цялото известие от " Автомобилна администрация ":

" Инспектори от ДАИ Пловдив са направили груби нарушавания при инспекция на паяк на общината. Това стана ясно след привършване на вътрешната инспекция за изясняване на дейностите на чиновниците на ОО " Автомобилна администрация " - Пловдив по време на ревизия на профилиран автомобил за наложително пренасяне, благосъстоятелност на Оперативна програма " Паркиране и репатриране " към Община Пловдив. Комисията е установила, че чиновниците на регионалния отдел, взели участие на 4 април 2024 година в инспекцията са нарушили вътрешните правила за работа в ИА " Автомобилна администрация ".

Служител на Държавната автомобилна ревизия в Пловдив смъкна номерата и лиши книжката на служащ в общинското дружество " Паркиране и репатриране ", тъй като вдигнал персоналния му автомобил поради погрешно прекъсване.

След вътрешната инспекция е открито, че чиновниците от ДАИ Пловдив самоволно са се отклонили от авансово одобрения график за работа и са подхванали дейности по инспекция на профилирания автомобил на място, друго от избраното в дневния им график. По време на инспекцията единият от чиновниците е употребявал стоп-палка с надпис " Министерство на вътрешните работи ", вместо стоп-палка на Агенцията, а другият е бил без униформено облекло, което също е нарушаване на вътрешните правила. Констатирани са и други пропуски в организацията на активността на отдела и работата на съответните инспектори.

Предстои дисциплинарен съвет в ИА " Автомобилна администрация " да прегледа предоставените материали от вътрешната инспекция и да предложи следващи дейности, на съображение Закона за държавния чиновник.

По отношение на установените от инспекторите на ОО " Автомобилна администрация " - Пловдив нарушавания по време на инспекцията, комисията е излязла със мнение, че погрешно е признато, че лидерът прави транспорт на товари без лиценз и съпътстващите го документи, защото насилственото пренасяне на паркирани в нарушаване на Закона за придвижването по пътищата коли не е публичен транспорт на товари, по смисъла на Закона за автомобилните транспорти, а се прави в сходство с член 171, т.5 от Закона за придвижването по пътищата ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР