Служители от отдел Пътна полиция“-СДВР съставиха актове за установени нарушения

...
Служители от отдел Пътна полиция“-СДВР съставиха актове за установени нарушения
Коментари Харесай

След нощната гонка в София, която завърши с катастрофа: Отнемат книжките на шофьорите

Служители от отдел „ Пътна полиция “-СДВР сформираха актове за открити нарушавания на двама 18-годишни, взели участие в нерегламентирана конкуренция по софийските улици, оповестиха от Министерство на вътрешните работи..

Санкциониран е и трети лидер, взел участие в пътнотранспортно произшествие с един от тях. На 12 март вечерта в полицията е получен сигнал за пътен случай на бул. „ Черни връх “ сред два автомобила.

При случая са нанесени единствено материални вреди на колите, като няма потърпевши. Пристигналите на място пътни служители на реда са съставили акт за открито нарушаване на лидера, отговорен за случая.

В хода на полицейската инспекция са събрани спомагателни данни, че минути по-рано лидерът на Нисан-а си устроил конкуренция по булеварда с лидер на лек автомобил „ Макларън “. 

Двамата водачи са открити и призовани в столичния КАТ, където са им връчени актове за откритите нарушавания на съображение чл.104 Б от Закона за придвижване по пътищата. 

Предвидената глоба след издаване на наказателното разпореждане е 12 месеца отнемане от правоуправление и 3000 лв. парична санкция . Предстои колите им да бъдат спрени от придвижване за период от 3 месеца.

Припомняме, че гонката сред двата мощни автомобила завърши с тежка злополука на оживения бул.. Виновен, съгласно КАТ, е шофьорът, ударен от една от скъпите коли, взели участие в надпреварата. Той е глобен с акт за 200 лв..

Двата мощни автомобила са заснети да се състезават по бул. „ Черни връх ”, в посока центъра. Минути по-късно двете коли не престават гонката, само че в противоположната посока. Пред тях по случайност се озовава трети автомобил. 

По последва информация мощният GTR е на предприемач, а зад кормилото е бил 19-годишният му наследник. Бизнесменът е обвиняем по дело за сводничество. Живеещи в региона постоянно чуват звук от гонки по бул. „ Черни връх ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР