Служители от Областна администрация – Русе откликнаха на призива на

...
Служители от Областна администрация – Русе откликнаха на призива на
Коментари Харесай

Служители на Областна управа - Русе дариха храни за пункта на БЧК на Дунав мост

Служители от Областна администрация – Русе откликнаха на апела на БЧК за дарения в помощ на бягащите от войната в Украйна

Със лични средства те закупиха близо 1000 пакетирани хранителни продукта, предопределени за подкрепителния пункт на БЧК, намиращ се на гранично контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ при Русе. Идеята за самодейността е на заместител регионалния шеф Людмил Христов, който дава отговор за координацията с останалите институции на локално и национално равнище по въпросите по отношение на мигрантите.

Продължава и националната акция за набиране на облекла и обувки – мъжки, женски и детски, спално долни дрехи и топли завивки. Припомняме, че те би трябвало да са нови и етикирани. Хигиенни материали също се одобряват като дарения. Даренията ще бъдат пакетирани и изпратени за бедстващото население в Украйна. Припомняме, че те се одобряват в офиса на БЧК, намиращ се на ул. „ Плиска “ 2, всеки ден, в това число събота и неделя. Там могат да се носят и пакетирани хранителни артикули, както и вода. В рамките на акцията на БЧК е задействан и къс номер 1466 за всички мобилни оператори. На него всеки, който желае да поддържа акцията, може да изпрати есемес и да подари 1 лева за потърпевшите от спора в Украйна.

„ Вярвам, че даваме добър образец и още доста хора ще ни последват. Нека бъдем по-човечни и съпричастни “, разясниха някои от чиновниците на институцията.

От БЧК пък споделиха, че са радостни, че всеки ден идват хора и всеки от тях оказва помощ с каквото може.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР