Служители от Главна дирекция „Метрологичен надзор“ /ГД МН/ при Държавна

...
Служители от Главна дирекция „Метрологичен надзор“ /ГД МН/ при Държавна
Коментари Харесай

Започват масирани проверки по пазари и открити търговски площи

Служители от Главна дирекция „ Метрологичен контрол “ /ГД МН/ при Държавна организация за метрологичен и механически контрол /ДАМТН/ стартират масирани инспекции „ на първа линия “ по пазари и открити търговски площи в цялата страна.
Кампанията започва в разгара на дейния сезон за търговия с плодове и зеленчуци, които се оферират за продажба на непрекъснати и краткотрайни пазари, както и във краткотрайни търговски обекти навън, оповестиха от организацията. Проверките ще продължат от 1 септември до 30 октомври 2020 година Предвид заплахата от заразяване с COVID-19, чиновниците на ДАМТН ще употребяват нужните за работа „ на първа линия “ персонални защитни средства.
По време на акцията ще се реализира метрологичен контрол на търговците за съблюдаване на отговорностите им по Закона за измерванията, в качеството им на лица, които употребяват везни за реализиране на търговски заплащания. Инспекторите на Групово дело МН ще ревизират употребяваните от търговците везни за сходството им със законовите условия.
Съгласно настоящото законодателство, тези везни би трябвало да са от утвърден вид или с оценено сходство и годишно да се подлагат на инспекция. Същите би трябвало да са механически изправни и да се употребяват вярно и по предопределение.
При определяне на нарушавания, ще бъдат подхванати съответстващите по закон административно наказателни дейности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР